23 Temmuz 2012

Şeftalili, marshmallow'lu tart

YAZI: ESRA EVCİ ATAY

Yazın rejim yapmak da ayrı bir zor. Hele bu tartla bence daha da zor :)

Lezzetli bir haftaya başlangıç olsun.

Sevgiler,

 

 

Şeftalili, marshmallow'lu tart

190 gr. tereyağ

300 gr. un

1- 1.5 yumurta sarısı

100 gr. pudra şekeri

3-4 şeftali (kabuğu soyulup ince dilimlenmiş)

8 -10 adet marshmallow (hazır paketlerde)

 

 

Fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tart hamuru için bütün malzemeler mikserde yoğurun. Hamuru 15 dakika dolapta dinlenmeye bırakın. Kullanılacak olan tart kalıbının içini önce yağlayın ve hamur içine yerleştirildikten sonra çatalla kabarmaması için delikler açın. Şeftaliler ince ince doğranıp hamurun içine yerleştirilir ve üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Fırından çıkarıp son olarak üzerine marshmallow serpiştirilip pembeleşinceye kadar tekrar pişirin. İsterseniz yanında dondurma ile servis edebilirsiniz. Özellikle sakızlı, karamelli ya da vanilyalı dondurma çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

 

 

Esra Evci Atay- Tasteable Fashion by Kukileta Ortağı

 

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , MARSHMALLOW , LEZZETLİ , TART , ŞEFTALİ , YİYECEK