Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Genelde biscotti soğuk kış akşamlarında kahve yanında muhteşem oluyor. Ama bu haliyle yazın da yemek çok keyifli. Küçük lokmalar halinde hazırlayıp fotoğraftaki gibi bardaklarda servis edince de çok hoş gözüküyor.
Hatta bardaklarda ya da mini fincanlarda limonlu sorbet hazırlayıp, üzerine bir kaç biscotti de ilave edip ikram ederseniz, işte o zaman muhteşem...
Hem çok lezzetli ve hafif bir atıştırmalık hem de tamamen fat free diyebilirim (çikolata ve dondurmasını çıkarırsanız tabii ki :)
Yabanmersinli biscotti – Beyaz çikolataya batırılmış
- 3 adet yumurta
- 150 gr esmer şeker
- 350 gr organik un
- 10 gr kabartma tozu
- 10 gr karbonat
- Rendelenmiş 2 limon kabuğu
- 150 gr yaban mersini
- 100 gr Beyaz çikolata (Callebaut, Lindt ya da Godiva tavsiye ediyorum)
Fırını 150 dereceye ayarlayın, siz hazırlığınızı yaparken bir yandan ısınsın.
Yumurta ve esmer şekeri yüksek devirde çırpın.
Un, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eleyin.
Kabaran yumurta akına un karışımının yarısını ilave ederek dikkatlice karıştırın.
Sonrasında karışımı mutfak tezgahına alın.
Beyaz çikolataların yarısını alıp küçük küçük parçalar halinde kesin.
Önce limon kabuklarını, ardından yabanmersinlerini en son da parça beyaz çikolataları hamura ekleyin ve kalan un karışımını yavaş yavaş yoğurarak ilave edin.
Tüm unu biscotti hamuruna yedirince hamuru iki eşit parçaya bölün.
Böldüğünüz iki hamur parçasını uzun rulo haline getirin.
Hafifçe yağladığınız fırın tepsisine isterseniz fırın kağıdı üzerine hamurları yerleştirin.
150 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.
Biscottileri fırından hemen alıp soğumasını bekleyin ve keskin ve ucu ince bir bıçakla istediğiniz şekilde dilimleyin.
150 derece fırında 15 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Buarada kalan çikolatayı eritip soğuyan biscottileri batırın, sonrasında çikolataların soğuyup sertleşmeleri için tel ya da fırın ızgarasının üzerine aktarın.
Biscottiler hazır!
-Esra Evci Atay- Tasteable Fashion by Kukileta Ortağı