24 Temmuz 2012

Organik ve doğal

YAZI: ESRA EVCİ ATAY

1998 yılında Londra'daki koskoca Waitrose'da organik tezgahını gördüğümde çok şaşırmıştım. Ufacık tefecik, ezik büzük meyve sebzelerin olduğu tezgaha kimse dönüp bakmıyordu bile. Şimdi o kadar farklı ki her şey. Artık Türkiye'de de her geçen gün artan organik ürünleri gördükçe mutlu oluyorum. Tarladan eve ve İpek Hanım'ın çiftliğinden sıklıkla alışveriş yapıyorum. Hele de ülkemizde organik ve doğal ürünlerin kullanıldığı restoranları görünce daha da mutlu oluyorum.

 

Yalıkavak Palmarina'daki Marmarina Saraylı Mutfağı'nda uzun zamandır tatmadığımız yemekler çok zarif bir sunumla ve neredeyse tamamı organik ve doğal ürünlerle hazırlanıyor. Geçen hafta kepekli organik pirinçle hazırlanmış karidesli ve kuş üzümlü enginar ve gerçek köy piliciyle hazırlanmış mahmudiye tattım. Gerçekten şahaneydi.

Yemeğin sonunda da limonatalı votkalar havada kapışıldı. :)

Esra Evci Atay-Tasteable Fashion by Kukileta Ortağı

 

 

 

ETİKETLER: DOĞAL , ORGANİK , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , KARİDES , MAHMUDİYE , ŞEF