10 Temmuz 2012

Nektarin ve Naneli Cin Tonik

YAZI: ESRA EVCİ ATAY

Tamam, kahve keyfi çok güzel ama gün batımında güzel bir içki gibisi de yok.

 

 

 

 

Nektarin ve Naneli Cin Tonik


- 2-3 nektarin
- birkaç dal nane (kekik veya fesleğen de yakışıyor ama en hafifi nane)
- 2-3 tane mini boy salatalık
- cin
- tonik
- buz

Nektarinleri kabuklarını soymadan büyük parçalar halinde kesip bir kaba yerleştirin. Üzerine biraz cin ekleyip 15 dakika buzdolabında bekletin (Aslında ne kadar uzun beklerseniz o kadar iyi ama önceden hazırlanmadığı zaman sabırsız davetliler beklemeye dayanamayabiliyor).
Daha sonra kaptaki cinli nektarinleri bardaklara paylaştırın.
Salatalıkları da ince uzun şeritler şeklinde kesip onları da bardaklara koyun.
Her bardağa birer dal nane ve üzerine bol buz ve tabii ki istediğiniz miktar toniği ekledikten sonra içkiniz hazır.
Eğer bardakları da buzlukta tutup iyice soğuttuktan sonra bu tarifi uygularsanız daha da lezzetli olacaktır. Misafirlerinizin önünde hatta hep birlikte hazırlandığında daha da keyifli oluyor içmesi.

Sağlığınıza.

Not: Bu içkiyi Burak ve İpek'e ithaf ediyorum. Burak JT ‘ye İpek de nektarine bayılır. : )

- Esra Evci Atay- Tasteable Fashion by Kukileta Ortağı

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , İÇKİ , ALKOL , CİN TONİK , TARİF , ŞEF , NEKTARİN , NANE