03 Eylül 2012

Aslolan...

YAZI: DİDEM ŞENOL

 

Eylül ayının şefi olmamı istediklerinde bayağı heyecanlandım. Eskiden sonbahardan çok hoşlanmazdım, sanırım seneler geçtikçe bu dingin mevsimi daha çok seviyorum. Havanın serinlemesi, camdan gelen esinti, yazın hafifliğinden sonra daha oturaklı yemekler tasarlamanın heyecanıyla zaman içinde sonbaharı daha bir sahiplenir oldum. Bu mevsimde yazıyor olmamın garip bir keyfi var. Yazın rehavetini üstümden atmış enerjik bir şekilde yeni menüler düşünmeye girişmişken bunları sizinle paylaşacağım.

 

 

Önümüzdeki bir ay boyunca, Lokanta Maya ve Gram'da hayatın nasıl aktığına, sabahın erken saatlerinden gece yarısına, malzemenin alınması ve bulunması aşamasından, yemeğin tasarlanması aşamasına, günlük toplantılarımızdan masaya servise, bizimle yolculuk yapmanızı sağlamayı planlıyorum. Lokanta Maya ve Gram'ın her ne kadar yaratıcısı ve aşçısı olarak bu sayfada yer alacak olsam da misafirlerin keyif aldığı her tabakta emeği olan ve onların heyecanı, anlayışı, birlikteliği, sabrı, keyfi, kahkahası, eleştirisi ve ruhu olmadan bu harmoninin oluşmayacağını bildiğim ekiple sizleri tanıştırmak istiyorum.

 

 

 

 

Lokanta Maya:
Okan-Enise-Murat-Cemile-Müge-Muzaffer-Zeynep-Müdahir-Burak-Hasan-Okan-Ulaş-Salih-Meriç-Sedat-Gülizar

 

 

Gram:

 

Elif-Ceren-Esra-Emre-Deniz-Feyza

Pazar günü gittiğimiz mantar avının detaylarında buluşmak üzere.

 

 

 

-Didem Şenol Tiryakioğlu, Lokanta Maya ve Gram, Şef-

Fotoğraf: Orhan Cem Çetin

 

 

 

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , LOKANTA MAYA , GRAM , TARİF , ŞEF