27 Mart 2013

Sağlıklı ve lezzetli bir tarif

YAZI: MERT ŞERAN

İstanbul'un eğlence haritasındaki semtleri sayalım desek herkes hiç düşünmeden arka arkaya beş-altı yer sayar ve final aynı isteğe gelir genelde: Keşe alterntatif noktalar olsa! Peki size Florya desem?
Florya sadece Boğaz değil, aslında bir deniz şehrinde yaşadığımızın en keyifli kanıtlarından. Uçsuz bucaksız denizin önünde sizi İstanbul'un tüm kaosundan çıkartarak, dinginliği ile rehabilite eden Florya, bence son dönemin en yükselişte olan İstanbul semtlerinden biri.

Florya'da nereye gitmek gerekir diye sorarsanız bildiğiniz yerlere ek olarak tavisye edeceğim yer Walk-in 29 olacak. Geçtiğimiz yılın sonlarında açılan Walk-in 29, kahvaltıdan geceye uzanan konsepti ile Ulus 29’un lezzet, kalite ve hizmet anlayışını rahatlık, keyif ve uygun fiyatlar ile birleştirerek günün her saati için yepyeni bir alternatif sunuyor. Muhteşem deniz ve gün batımı manzarası ile kendinizi aynı zamanda İstanbul dışında ve tatilde hissettiren Walk-in 29, hava alanına yakınlığı nedeniyle seyahat öncesi ve sonrası için mükemmel de bir durak aynı zamanda.
Bugün hem Florya'nın dinginliği ve keyfini sofranızda hissetmenizi sağlayacak hem de gerçekten çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle.  Daha fazlası için ise Walk-in 29'un kapıları ardına kadar sizlere açık :)

Izgara Enginar & Kuşkonmaz, Domates Salsa

4 kişilik
 

Enginar ve Kuşkonmaz için malzeme:

• 4 adet orta boy taze enginar, soyun ve limonlu suda bekletin
• 1 portakal, suyu sıkılmış
• 2 diş sarımsak, ince kesilmiş
• 10 dal taze kekik
• 100ml sızma zeytinyağı
• 12 adet taze kuşkonmaz
• 6 adet yedikule marul, yıkanmış ve ikiye bolünmüş
• 1 bağ roka, yıkanmış
• 100gr parmesan, soyacak ile traşlanmış
• 4 yumurta, 10 dakika haşlanmış, ve rendelenmiş

Salsa için malzeme:

• 2 domates, brunoised
• 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
• 2 adet arpacık soğan, brunoised
• 2 dal taze kekik, ayıklanmış
• 2 tbsp maydanoz
• 1 limon, suyu sıkılmış
• 70ml sızma zeytinyağı
• Deniz tuzu ve taze karabiber

Sherry vinaigrette için malzeme:

• 1 tbsp Dijon hardal
• 1 diş sarımsak
• 70ml Sherry sirkesi
• 140ml sızma zeytinyağı
• Deniz tuzu ve karabiber


Metod:

1) Fırını 180C ısıya getirin.
2) Enginarları ve kuşkonmazları zeytinyağı, taze kekik, sarımsak, tuz ve karabiber ile marine edin.
3) Enignarları ve kuşkonmazları birbirinden ayırın ve enginarları fırın tepsisine koyun.
4) Enginarların üzerine portakal suyunu ilave edin ve 1tbsp portakal kabuğu üzerine rendeleyin.
5) Dal kekik ile kariştırın ve fırına yerleştirip 25 dakika pişirin.
6) Pişen enginarları oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve daha sonra dolapta saklayın.
7) Domates salsa için hazırlanan bütün malzemeyi karıştırın ve dolapta muhafaza edin.
8) Sherry vinaigrette için hazırladığınız malzemeyi miksere koyun ve üç dakika yüksek hızda karıştırın. Vinaigretti dolapta saklayabilirsiniz.
9) Servis öncesi yeşillik hariş bütün malzemeyi dışarı çıkartın ve oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
10) Enigar ve kuşkonmazları kömür ızgarası veya tava ızgarasında pişirin.
11) Yeşillikleri sherry vinaigrette ile harmanlayın ve servis tabağınıza yerleştirin. Üzerine ve aralarına traşladığınız parmesanları ilave edin.
12) Izgara sebzelerinizi yeşilliklerin yanına koyun ve üzerlerine rendelediğiniz yumurta ve yanına domates salsayı koyarak servis edin.

*tbsp: yemek kaşığı

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , RESTORAN , TARİF , MERT ŞERAN , KUŞKONMAZ , ŞEF , ENGİNAR , DOMATES , SAĞLIKLI , WALK İN 29 , LEZZETLİ