Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Dışarısı buz kesmişken hem ellerinizi hem de içinizi ısıtacak sıcacık içecekler.
Bu sene hava bir anda soğudu, ben de trençkottan direkt yünlü eldivene geçtim, dolayısıyla biraz hazırlıksız yakalanmışlık hissi var. Hava bu kadar soğukken insanın canı evden dışarı çıkmak da pek istemiyor. İyi bir kitap, DVD’ler, yakın arkadaş ve battaniyeyle koltukta kıvrılmak gibisi yok. Bir de insanın içini ısıtan sıcacık bir içecek oldu mu, her şey tamam.
Ben kahve konusunda biraz amatörüm, kahve içmeye adam akıllı bu sene başladım, bayağı bir şey kaçırdığımı yeni farkettim. Bu zamana kadar kahvesiz geçen yaşamımda kış benim için sıcak çikolata demekti. David Lebovitz ve yazıları ile tanışana kadar hazır toz olanlara bayılıyordum. Lebovitz tatlı dünyasında bir ilah, yaptığı her şey muhteşem. Bu tarifi o Paris’te öğrenmiş, bana da sizlerle paylaşmak düştü. Tarife sadık kalırsanız kocaman çorba kasesi boyutunda 4 adet sıcak çikolatanız oluyor, ona göre.
David Lebovitz’in Parizyen Sıcak Çikolatası
500 ml tam yağlı süt
180 gr bitter çikolata
Bir tutam deniz tuzu
Üzerine serpmek için tarçın veya kakao
İsteğe göre 2 çorba kaşığı esmer şeker eklenebilir.
Sütü küçük bir tencerede ısıtıyoruz, kaynamadan hemen önce küçük parçalara böldüğümüz bitter çikolatayı ekliyoruz. Çikolata tamamen eriyene kadar sürekli karıştırıyoruz. Yoğun bir kıvam için, 3-5 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bunun püf noktası sütün kaynamaması. İsteğe göre şeker de ekleyebilirsiniz. Bu sene Noel Baba’nın kötüler listesine girmekten korkmayanlar içine çok az Bourbon veya Bailey’s bile ekleyebilirler. Servis ederken sıcak çikolatanın üzerine koyacağınız tarçın ya da kakao serpilmiş krem şanti de muhteşem bir tat katacaktır. Sıcak çikolatayı buzdolabında 1 hafta saklayabilir, yeniden ısıtarak tüketebilirsiniz, hatta bu lezzet dolapta durdukça güzelleşiyor diyebilirim. Geçen yazımda tarifini verdiğim vanilyalı kurabiye sıcak çikolatanın yanına çok yakışacaktır. Hamura şekil verdikten sonra kurabiyeden bardak kalınlığında keseceğiniz bir dikdörtgen ile kurabiyeyi bardağın kenarına iliştirip tatlı bir sunum da yapabilirsiniz.