05 Temmuz 2012

Böğürtlenli ve Trüflü Elmalı Crumble

YAZI: ESRA EVCİ ATAY

Haftasonuna çok az kaldı. Önümüzdeki günlerde sizinle keyifli ve bol davetli bir tekne kaçamağı esnasında yenilen ve içilenleri de paylaşacağım.

Bu arada bu sıcak günlerde biraz olsun serinleyebilmek için meyve ve dondurma rahat bir seçim, ama işin içine bir de hafif sayılabilecek bir tatlı girse şahane olmaz mı? Hayatın keyfini çıkarmak da lazım ara sıra.



Böğürtlenli ve Trüflü Elmalı Crumble (şekeri azaltılmış)

- 1/3 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- bir tutam tuz
- 75 gr. soğuk tereyağı
- 6 adet sarı veya kırmızı elma
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 adet dilimlenmiş muz
- 1 çay kaşığı toz tarçın

Un, ceviz, tuz, soğuk tereyağı ve esmer şekeri karıştırın. Bu karışımın büyük bir kısmını önceden yağladığınız fırın kabının tabanına bastırarak yerleştirin. Bir kısmını üzerinde en üst tabaka olarak kullanmak üzere kenara ayırın.

Elmaları küp küp doğrayın, balla birlikte bir tavada biraz pişirin üzerine tarçın ve dilimlenmiş muzu ekleyip ateşten alın.

Fırın kabındaki hamurun üzerine meyve karışımını dökün.  

Kalan hamuru elinizle ya da bir rende ile minik minik parçalar haline getirerek meyve karışımının üzerine serpiştirin.

Fırında 45-55 dakika civarı (fırına ve kullndığınız kaba göre değişir) pişirin.

Herkesin rahat yiyebilmesi için tek lokmalık parçalar halinde keserek, üzerlerine biraz dondurma ve etrafına böğürtlenleri yerleştirin.

 

 

En üste de bayıldığım Charbonnel et Walker'in https://www.charbonnel.co.uk/products/chocolate-truffles.html klasik beyaz çikolata ve şampanyalı trüflerinden koyunca gerçekten muhteşem oluyor.

 

 

Not: Kışın dondurma yerine buttercream ya da crème patisserie ile servis edebilirsiniz, kalorisinin iyice arttığını unutmadan tabii ki.

 

 

- Esra Evci Atay- Tasteable Fashion by Kukileta Ortağı

 

 

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , ELMALI CRUMBLE , TRÜF , BÖĞÜRTLEN , LEZZETLİ