Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Ödüllü yemek yazarı Anna Jones son kitabı “One Pot, Pat, Planet” ile pratik, lezzetli ve “gezegene iyi gelecek” tarifleri paylaşıyor.
Ödüllü yemek yazarı Anna Jones daha sürdürülebilir bir mutfak düzeni için sebze temelli tariflerini paylaştığı yeni kitabıyla karşımızda. Jones yeni kitabı “One Pot, Pat, Planet” ile pratik, lezzetli ve sürdürülebilir tarifler içeriyor. Jones, birbirinden lezzetli vejetaryen ve vegan tarifler vermenin yanı sıra en çok tükettiğiniz sebzelerle yapabileceğiniz yaratıcı yemekleri ya da sıklıkla çöpe atılan yiyecekleri nasıl değerlendirebileceğinizi anlatıyor.
Jones’un yazarlık geçmişine bakarsak, sebze bazlı tarifler ve sürdürülebilir bir mutfak için elinden geleni yaptığını söyleyebiliriz. Jones’a göre yemek insanları bir araya getiren harika bir “bağlayıcı” olmasının yanı sıra değişimi de beraberinde getiriyor. Yazar, bu değişimin gücüne fazlasıyla inanıyor olsa gerek ki, uzun yıllardır bu değişimi destekleyecek kitaplarla okurları bilinçlendirmeye çalışıyor. 2014 yılında yayımlanan “A Modern Way to Eat”, ok hızlı olan lezzetli, sağlıklı, ilham verici vejetaryen tariflerinden oluşan yeni bir koleksiyon sunarken; hemen ardından gelen “A Modern Way to Eat” basit, son derece yaratıcı tatlar ve malzemeler kullanarak mevsimlik ürünlerden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğimizi gösteren tarifler sunuyordu.
Yazar dört yıl aradan sonra gelen bu kitapla işi bir adım daha ileri götürüyor. “Biraz daha uzun sürdü ve farklı bir şekilde tamamlandı.” dediği kitabın “Gezegen I" ve "Gezegen II" başlıklı bölümlerinde beslenme şeklimizde yapacağımız küçük değişikliklerle iklim kriziyle nasıl mücadele edebileceğimizi ele alıyor. “Yeşillerin kraliçesi” olarak anılan yazar, israfı azaltmanıza, artıkları kullanmanıza ve mutfağınızı plastikten arındırmanıza yardımcı olacak yöntemleri paylaşıyor. İster vejetaryen ister vegan olsun birbirinden enfes lezzetleri bulabileceğiniz kitap, İran’ın meşhur erişte çorbasından, Kore usulü havuç ve susamlı krebe ve demirhindi ile kaplanmış tatlı patatese uzanan 150’den fazla tarif sunuyor.
“One Pot, Pat, Planet” hem mutfağınıza hem de gezegene iyi geleceğini söyleyebiliriz. Yazar Jones da “Kitabı okumaya karar vermek, böyle bir diyete başlamak ya da bu yönde adımlar atmak iklim kriziyle mücadele etmek için ellerinden geleni yapmaya çalışmak anlamına geliyor. Bu yönde karar alan herkesi şimdiden tebrik ediyorum.” diyor.