Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Her hafta sonu ve ortası bizleri pazarlarda görebilirsiniz. Özellikle her çarşamba Fatih'te kurulan pazarda en güzel domatesler, bu aralar çokça çıkan harika böğürtlenler ve yabanmersinleri bulunabiliyor. Mantarlar mantar salatamız için küfemizdeki yerini alıyor.
Pazara mümkün olduğunca erken gitmekte fayda var. Özellikle de belli başlı malzemeleri kaçırmak istemiyorsanız… Kırmızı soğanın Çatalca'dan geleninde çok daha tatlı bir lezzet var örneğin. Patlıcanın Gönen'den geleninde ise çekirdekten eser yok. Bu hafta olmamış üzümlere verilen koruk standına yöneldik suyunu yapmak için. Ayrıca tam mevsimi olan inanılmaz şeftaliler de Backyard'ın şeftalili semizotu salatası ve Auf'un cobbler'ı için hemen alındı.
Pazar günleri ise Kasımpaşa'daki Kastamonu pazarının en sadık müşterilerindeniz. Salamuralar, yabani çilekler, yöresel otlar bu pazardan en sık aldığımız ürünler.
Size Fatih pazarından aldığımız taze karayemişle yaptığımız eriştenin tarifini vermek istedik. Karayemiş, siyah renkte Giresun, Trabzon, Rize yörelerinde doğal olarak bulunan bir ağacın meyvesi.
Karayemişli Erişte
90 gr. köy eriştesi
15 gr. taze karayemiş
10 gr. taze kekik
30 gr. krema
10 gr. tereyağı
40 gr. parmesan
150 ml. tavuk suyu
Bir tencerede öncelikle su kaynatılır ve erişteler bu suyun içerisinde 5-6 dakika kadar haşlanır. Daha sonra süzülen erişteler tencereye geri alınır ve haşlanmış köy eriştelerine taze kekik, karayemiş, tavuk suyu ve krema ilave edilir. Tavuk suyunu çekmek üzereyken tereyağı ve parmesan ile bağlanıp tabaklanır. Bu erişte kuzu pirzola yaninda çok lezzetli bir destek lezzet olarak servis edilebilir.
Zeynep Moroğlu ve Esra Muslu -Backyard, Auf, Nuteras şefleri