Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Hani Avrupa’da dolaşırken kendimize sorarız ya, bu sokak arası keyifli şef restoranları neden ülkemizde yok diye… İşte Zaaf tam da o sevdiğimiz havayı yansıtan samimi bir şef restoranı olarak bu boşluğu dolduruyor.
Şef Aras Çetin’in yönetimindeki mutfaktan çıkan lezzetler kimi zaman şaşırtıcı, kimi zaman da en sevdiğimiz yemeklere şef eli değdiğinin altını çizer şekilde yaratıcı!
Öne çıkan özellikleri: Zaaf, 2018 senesinde private dining konseptiyle Galata’da kurulan bir marka. Bir buçuk sene boyunca binlerce insanı misafir ettikten sonra 2020 senesinde Levazım’a taşınarak yeni bir konsepte geçiş yaptı. Şu an mevsimsel olarak menü değişikliklerine giden küçük bir şef restoranı olarak hizmet vermekte. Casual Fine olarak tanımlayabileceğimiz tabaklar ön plana çıkıyor. Şefin hedefi; alışılagelmiş yemekleri, lezzeti daima ön planda tutarak doğru ve kaliteli malzeme ile yeniden yorumlamak.
Menüde en sevilen üç seçenek: Roastbeef, trüflü ballı çıtır börek, dağınık lazanya
Tek bir yemek yenecekse Şef Aras Çetin'in önerisi:Ciao Chef! Brioche ekmek, trüflü stracciatella kreması, mortadella, confit domates, boz iç Antep fıstık, yıllanmış balzamik, rakula’dan oluşan bir lezzet. Şefin İtalya seyahatinde en sevdiği sandviç dükkanından alıp sokakta yediği sandviçten etkilenerek Casual Fine konseptine ve beyaz masa örtülü bir şef restoranına uyarladığı şekilde servis ediliyor.
Dekorasyon: Özellikle soğuk havalarda sıcak, samimi ve loş ambiyansı ile kendinizi Avrupa’da bir mahallenin sokak arası restoranında hissedeceğiniz bir ambiyansa sahip. Sonbahar renklerinin ağırlıklı olduğu dekorasyonda kuru çiçekler ve antika objeler ile tam olarak kış ruhunu yansıtan 30 kişilik beyaz masa örtülü küçük bir restoran.
Adres: Mecidiye Mahallesi Ambarlıdere Yolu Sokak Gençler Apt 17/A Beşiktaş / İstanbul