Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Ukiyo, Japon kültüründe geçici olan dünyayı, zevkleri ve dünyevi değerleri ifade eden bir terim. Ukiyo Restaurant & Bar da özel lezzetleri ve sofistike atmosferiyle sizi “anı yaşamaya” davet ediyor diyebiliriz.
Ukiyo Restaurant & Bar, İstanbul'un merkezinde, şehrin gürültüsünü dışarıda bırakıp panoramik manzarasının görkemine kapılacağınız ve sonsuzluk havuzunun yanı başında Japonların yaşam felsefesi hakkında sükunetle düşünebileceğiniz bir yerde. Hiçbir şeyin salt mükemmel olamayacağını bilen ve kusurları kucaklayan Kintsugi; hayatın anlamını, varlık nedenini bulmaya odaklanan Ikigai; gerektiği kadarıyla yetinmeyi düstur edinen Hara Hachi Bu... Ukiyo'nun yeni menüsündeki Hindistancevizi çorbasını, Karides Gyoza'yı ya da Miso Marine Edilmiş Siyah Morina Filetosu'nu tadarken Japonların bu engin yaşam felsefeleri geçiyor aklımdan ve yerel malzemelerle Japon mutfağını bir arada sunan bu gastronomik deneyimde aslında hepsinin bir karşılığının olduğunu fark ediyorum.
Kızarmış Tavuk Bao Ban
Fairmont Quasar Istanbul'da yer alan Ukiyo Restaurant & Bar, şehri panoramik biçimde izleme imkânı sunan özel manzarasıyla dikkat çekiyor. Executive Sous Chef Gazi Çiftçi, mutfak felsefesini “Japon mutfağının ince dokunuşlarını, taze yerel malzemeler ve global tatlar ile birleştirerek misafirlere sunmak” olarak açıklıyor. Zira özgün sunumlar ve farklı pişirme teknikleri ile şehrin en özel gastronomik deneyimlerinden birini yaratmak amaçları arasında.
Executive Sous Chef Gazi Çiftçi
Samimi akşam yemekleri ve özel kutlamalar için kent merkezinde sofistike bir ortam sunan Ukiyo'da sommelier'lerinin önerdiği özel kokteyller ve özenle seçilen şaraplar ile yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.
Her Pazar öğleden sonra sundukları “Ukiyo’da Pazar Günü Keyfi” set menüsü ise İstanbul'un lezzet dolu etkinliklerinden biri olmaya aday. Taze balıklarla hazırlanan ceviche, marine edilmiş tofu, fıstıklı Asya salatası ve buharda pişirilmiş dim sum çeşitleri dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra her çarşamba ve perşembe günleri servis edilen ve sushi severlerin favorisi olan “Sınırsız Sushi Geceleri”, şehrin en lezzetli sushi ve sashimi seçeneklerini benzersiz içecekler eşliğinde misafirleri ile buluşturuyor.
Ukiyo'daki tüm lezzetler, taze malzemeler ve özel pişirme teknikleri ile hazırlanıyor. Menünün en vazgeçilmez üç seçeneği ise Truffle Canadian Roll, Tuna Tataki ve Stir Fried Beef.
“Eğer sadece tek bir yemek seçeceksek benim önerim Stir Fried Beef olacaktır. Bu yemek, yumuşak bonfile dilimleri ve özel baharatlarla sotelenmiş sebzeler ile öne çıkıyor. İstiridye sosu ve taze zencefil ile tatlandırılan et, mükemmel bir lezzet dengesi sağlıyor. Karabiberin baharatlı dokunuşu ve renkli biberler ile brokoli gibi sebzeler, bu yemeği hem doyurucu hem de hafif ama derinlemesine lezzetli kılıyor. Ayrıca, bütün bu malzemelerin wok’ta hızlıca pişirilmesi, taze ve canlı tatların kaybolmadan tabakla buluşmasını sağlıyor. Etin yumuşaklığı ve sebzelerin çıtırlığı mükemmel bir uyum içinde sunuluyor.”
Ukiyo, çağdaş unsurlar ile klasik Asya etkilerini birleştirerek hem modern hem de huzurlu bir atmosfer yaratıyor. Executive Sous Chef Gazi Çiftçi “Benim için dekor, yemeği tamamlayan bir unsurdur; her şeyin uyum içinde olması gerekir” diyor.
Fairmont Quasar Istanbul, Büyükdere Cad. No:76, 34394