Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
1949’da Tokyo Saitama’da doğan Şef Nobu Matsihusa, 24 yaşındayken Peru’ya taşınarak bir ortakla ilk restoranını açıyor. Umduğunu bulamayınca Alaska’ya taşınıyor ve kendi restoranını açıyor. Açılıştan iki hafta sonra talihsiz bir olay yaşanıyor gece yarısı restoranında yangın çıkıyor. Kendisinin de ölümden döndüğü yangında restoranın neredeyse tamamı yanıyor. Şef Nobu vazgeçmeyerek bu sefer istikameti Los Angeles’a çeviriyor. 1977’de Los Angeles’a taşınarak ilk 10 yıl suşi restoranlarında çalışıyor. Daha sonra 1987’de Batı Los Angeles’ta Matsuhisa’yı açıyor. Böylece yarattığı lezzetleri Hollywood yıldızları arasında hızlıca yayılarak keşfedilmesi uzun sürmüyor. Kısa zamanda Hollywood elitlerinin bile rezervasyon yapmakta zorlandığı Matsuhisa’ya 1988’de restoranın müdavimlerinden biri olan yönetmen Roland Joffe, Robert De Niro’yu getiriyor. Oscar ödüllü oyuncu özellikle “Black Cod Miso” ve Japon sakesi “Hokusetsu”ya bayılıyor. Yemek sonunda şefi birlikte bir şeyler içmek için masaya davet ederek karşılıklı ilk konuşmayı o gün o masada yapıyorlar. New York’ta yaşayan De Niro, ne zaman Los Angeles’a gelse Matsuhisa’ya gitmeye devam ediyor. 1989’da ünlü aktör, şef Nobu’ya büyük teklifi yaparak “New York’ta ortak restoran açalım” demiş. Los Angeles’taki restoranını De Niro’nun teklifinden sadece iki yıl önce açan Nobu, başka bir yerde restoran açmak istemese de De Niro’nun ısrarları üzerine New York’a gidiyor. Ve Nobu'nun hikayesi başlıyor.
Öne çıkan özellikleri: Nobu klasiklerinin yanı sıra lokal detaylarla harmanlanmış yeni tatlar da Nobu İstanbul menüsüne dahil edildi. Misafirler muhteşem manzara ve ambiyans ile olağanüstü Japon mutfağının tadını çıkarmanın yanı sıra birçok özel lezzet ile en iyi sake ve kokteylleri de deneyimleme fırsatları bulunuyor.
Menüde en sevilen üç seçenek: Nobu müdavimleri; Yellowtail Jalapeno, New Style Sashimi, Black Cod Miso, Rock Shrimp Tempura gibi Nobu imza lezzetlerini Nobu İstanbul’da da deneyimleme fırsatı buluyor.
Tek bir yemek yenecekse şef Joshua Treacy’nin önerisi: Yöresel dana etinin Nobu sosu ile birleştiği Rib Eye Amazu Butter with Crispy Onion Nobu İstanbul’da tercih edilebilir.
Dekorasyon: Uzakdoğu lezzetleri, hizmeti, müziği, atmosferi ile Nobu İstanbul, tüm Nobu deneyimlerini global standartta yaşatıyor. Nobu yerel değerlere önem veren bir marka ve bu konuda yalnızca menüde değil aynı zamanda dekorasyonda da hassasiyet gösteriyor. İstanbul’un enerjisi ve Boğaz’ın renginden esinlenerek Nobu İstanbul’da orijinal bir stil yaratıldı. 2005 yılından beri dünyadaki tüm Nobu’ların mimarlığını üstlenen Severine Tatangelo’nun imzası bulunan mekanda, akustik ve ışıklar arasındaki mesafeler dahi özel olarak tasarlanarak hazırlandı. Dünyada genellikle Nobu’larda oranj tonlar hakimdir. Mimar Tatangelo Boğaz’ın ve İstanbul’un renklerinden etkilenerek Nobu İstanbul’da turkuaz ve yeşil tonlarına yer verdi. Nobu İstanbul’un eşsiz Boğaz manzarası ve ambiyansı ile misafirler olağanüstü Japon Mutfağı'nın tadını çıkarabilir. Ayrıca iki ayrı katta, 80 kişilik terası ve toplam 200 kişilik kapasitesiyle, eşsiz bir deneyim sunan Nobu İstanbul’a gelen misafirler hem The Ritz-Carlton, Istanbul hem de Süzer Plaza olmak üzere iki ayrı taraftan giriş yapabilir.
Adres: Askerocağı caddesi No:6. Elmadağ, Süzer Plaza, 34367 Şişli/İstanbul