Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Antika porselen lambalar, seramik vazolar, Murano camlı aynalar, ahşap masalar ve bu masaları donatan leziz İtalyan yemekleri… Bu sıcak atmosferİ yaşamak için İtalya’ya kadar gitmenize gerek olmayabilir.
Gözlerinizi kapatın ve hayal etmeye başlayın. Fonda Andrea Bocelli’nin sesinden 'O Sole Mio şarkısı, karşınızda göz alıcı limon ağaçları, büyüleyici mimarileriyle dikkatleri üstüne çeken rengarenk binalar, bisikletleriyle küçücük sokaklarda zillerini çalarak dolaşanlar… Siz ise en sevdiklerinizle keyifli bir sofra etrafında bir araya gelmiş, gecenin tadını çıkarıyorsunuz. İtalya’nın içimizi ısıtan bu sıcaklığı aslında sandığınız kadar uzak değil. 2013 yılında Umut Evirgen tarafından beş masalık küçük bir pizzeria olarak Emirgan’da kapılarını açan ve kısa sürede Napoliten pizzalarıyla fenomen olan Pizza Emirgan, kuruluşunun onuncu yılı şerefine yenilenen yüzüyle İtalyan mutfağının en sevilen tatlarını İstanbul Boğazı’na taşıyor.
Vogue Club Party x Samsung Türkiye özel davetiyle kapılarını açan ve mimar Engin Özmen imzası taşıyan Pizza Emirgan’da retro detaylar modern bir dokunuşla karşımıza çıkıyor. Üç boyutlu çiçeklerle süslenen antika porselen lambalar, seramik vazolar, Murano camlı aynalar, ahşap sandalyelerle masalar ve mermer bordürler arasına yerleştirilmiş mozaik zemin… Raflarındaki şişelerle ışık oyunları yaratan bar tasarımıyla kapıdan içeri girdiğinizde içinizi ısıtan bir dekorasyona sahip restoranın yenilenen menüsü ise şef Burak Fındık’a ait. Geleneksel Sicilya mutfağının sevilen tatlarından trüflü arancini kroket ile doğranmış patlıcanla sebzelerden hazırlanan Capanota Siciliana’dan klasik burrata ile prosciutto tabağına; Capellini Con Bottarga, Linguine Alla Vongole, Spaghetti Con Polpette gibi klasiklerin yer aldığı dokuz farklı ev yapımı makarna çeşidinden karides ve kabaklı risotto’ya; Floransa usulü dana biftek Bistecca Alla Florentina’dan Sardunya kökenli ıstakoz Aragosta’ya, İtalya’nın farklı bölgelerinden birçok yeni lezzet restoranın özel menüsünde karşımıza çıkıyor. Özel odun fırınında hazırlanan Napoliten pizzalar ise yenilenen tatlarıyla Pizza Emirgan’ın gözdesi olmaya devam ediyor.
Emirgan Group’u kurduğu günden bu yana yeme - içme sektöründeki son trendleri yakından takip ederek İstanbul eğlence hayatına yeni bir soluk getirmeyi başaran Umut Evirgen’in Pizza Emirgan’daki sürprizleri, yenilenen menüsü ve dekorasyonuyla sınırlı kalmıyor. Restoranın üst katında yer alan ve sadece mekan içerisindeki özel bir asansörle ulaşabileceğiniz Upstairs, 2023 yazının en çok konuşulan barlarından biri olmaya aday. Özellikle muhteşem İstanbul Boğazı manzarasına sahip terası, gün batımı keyfi için ideal bir seçenek.