01 Ekim 2012

Mutfak dolu maceram

YAZI: TARKAN ÖZDEMİR

Bu ay sizlerle Mayıs ayında açılan ve İstanbul’a yeni bir bakış açısı getiren Le Méridien Istanbul Etiler’deki tutku dolu mutfak tecrübelerimi paylaşacağım.

Biraz CV gibi olacak ama beni daha yakından tanımanız için kendimden bahsetmek istiyorum. Bolu Mengen'de doğdum. Temel aşçılık eğitimimi Mengen Aşçılar okulunda aldım. Türkiye’de bazı otellerde çalıştıktan sonra InterContinental grubunun Crowne Plaza Beijing, InterContinental Shenzhen, Al Bustan Palace InterContinental Muscat, InterContinental Malta, InterContinental Berlin & Frankfurt ve Crowne Plaza Istanbul otellerinde çalıştım. Son olarak Çin’deki InterContinental Hangzhou ve Holiday Inn CBD Hangzhou’nun açılış dönemi ve sonrasındaki süreci yönettim.

Avrasya tarzı fine dining, çağdaş Akdeniz mutfağı, garde manger, soğuk sunumlar, pastacılık, çikolata, şeker ve pastillage, yenebilir malzemelerle yapılan heykel ve resim çalışmaları, uluslararası büfe düzenleme ve sunumları profesyonel alanlarım.

Hepimiz için güzel bir Ekim olacağına eminim.

ETİKETLER: TARKAN ÖZDEMİR , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF