Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın 35 yıllık deneyiminin yansıması olan yeni kitabı Denizden, deniz ürünlerinin yüceltildiği ve en güzel örneklerinin paylaşıldığı 84 çok özel tariften oluşuyor.
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın 35 yıllık deneyiminin yansıması olan yeni kitabı Denizden, deniz ürünlerinin yüceltildiği ve en güzel örneklerinin paylaşıldığı 84 çok özel tariften oluşuyor.
Deniz mahsullerine olan tutkusuyla bilinen Şef Mehmet Yalçınkaya, “balığın iade-i itibarı” mottosuyla yarattığı yeni yemek kitabında deniz mahsullerinin hikâyesinden pişirilme tekniklerine, lezzetlerin dönüşüm aşamasından sunumların ince ayrıntılara kadar pek çok konuyu detaylarıyla ele alıyor. Bu keyifli anlatımla verilen özel tariflere, özenle çekilmiş fotoğraflar da eşlik ediyor. Balığın yerini, sofralarımızda yeniden tanımlamayı hedefleyen deneyimli şef, her yemeğin temelinde yatan dengeyi de mutfak meraklılarıyla paylaşıyor.
Sofralarda balığın yerinin öneminin vurgulandığı Denizden, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk anlayışı da taşıyor. Balık tüketimindeki kişisel farkındalık, doğaya saygı üzerine odaklanan Yalçınkaya “bundan 50 yıl sonra sofralarınızda hamsi olmayacak, uyarıyorum doğa sinyal veriyor” diyor ve doğaya ve nesillerin devamına saygı duyulması gerektiğinin de altını çiziyor. Peki, kitapta neler bulacaksınız? Alfa Yayınları’ndan çıkan Denizden “Geleneksel Dokunuş”, “Modern Dokunuş”, “Surf&Turf”, “Kreatif” ve “Fermente” olmak üzere beş özel bölümden oluşuyor.