Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Kurucusu Ömer Atalay’ın İstiklal Caddesi’nde kendi tarzlarında bir mutfak anlayışının eksikliğini fark etmesi üzerine ortaya çıkan Mornings in Pera, İstanbul’un tarihi semtlerinden Pera’da kapılarını açtı.
Gün boyu devam eden kahvaltı ve brunch konseptinin benimsendiği Mornings in Pera, kahvaltıyı ayrıcalıklı kılan menüsünü "Kahvaltı aşıklarının hayalinin gerçekleşmesi" olarak tanımlıyor.
Haftanın 7 günü misafirlerine 07.30-00.00 saatleri arasında hizmet veren mekânın kahvaltı saatleri 09.00-16.00. Saat 16.00’dan sonra ise tatlı, tuzlu ve kahveleriyle ilgi uyandıran Mornings in Pera, sade ve şık sunumlarıyla herkesi fine dining bir kahvaltı deneyimlemeye davet ediyor.
Öne çıkan özellikleri: Şef Çolpan Barçın Başoğlu ve Şef Kübra Aydoğdu’nun öncülüğünde hazırlanan, her damak tadına hitap eden hem geleneksel hem de evrensel mutfak kültürlerine yer veren ve ortak bir tat duygusu barındıran lezzetlerin yer aldığı menü, Mornings in Pera’yı farklı kılan özelliklerin başında geliyor. Deneyimli şefler, "Günün en önemli ve en keyifli öğünü kahvaltı" prensibini benimseyerek, mutfakta kullanılan her ürünün organik olmasına ve yerel üreticilerden temin edilmesine büyük önem veriyorlar.
Glütensiz ve vejetaryen seçeneklerin de yer aldığı menüdeki menemenlik domatesler Bodrum’dan, avokado ve muz Antalya’dan, tostlarda kullanılan kuru et ve sucuk Pendik’te yaşayan Yugoslav göçmeni İsmail Amca’dan…
Menüde en sevilen üç seçenek: Amerika ve Avrupa’da “Turkish Egg” adıyla bilinen yükselen trend “Çılbır”, “French Toast” ve “Eggs Royale”, Mornings in Pera’nın en dikkat çeken ve tercih edilen lezzetleri arasında yer alıyor. Tatlı vitrininin bir diğer üyesi büyük kekler ise hem lezzetiyle hem de doyuruculuğuyla günden güne popülerleşiyor.
Tek bir yemek yenecekse hangisi olmalı: İmza tabaklarından biri olan vegan “Tatlı Patates Tabağı” veya Mornings in Pera’ya has tarifi ile “Çikolatalı Soğuk Granola Kasesi”.
Dekorasyon: Taksim’in tarihi yapısıyla uyumlu, Modern Fransız stili yalın, sıcak ve zamansız bir dekorasyona sahip Mornings in Pera’nın tasarımı Platform Architecture’dan Erbil Tunaboylu’nun imzasını taşıyor. Kapıdan içeri adım attığınızda sizi adeta kucaklayan sıcak atmosferiyle dikkat çeken mekân, aynı zamanda Asmalı Mescit'in havasını soluyabileceğiniz dış mekân oturma seçeneği sunuyor.
Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, İstiklal Caddesi, Kallavi Sokak, No:4, Beyoğlu/İstanbul