Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
2019 yılında Asmalı Mescit’te yeni bir soluk getiren ilk restoranı Mabou’yu açan deneyimli şef Cem Ekşi, ikinci mekânı Glouton ile dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlamaya başladı.
İstanbul’un en eski gastronomi ve eğlence merkezlerinden tarihi Asmalı Mescit'te konumlanan Glouton, Parizyen geceler, İtalyan yaşam tarzı, Levanten lezzetler mottosuyla brunch'tan aperitivo'ya ve hatta akşam yemeğine kadar tüm günü unutulmaz bir gastronomi deneyimine dönüştürüyor.
Levanten mutfağının en özel lezzetlerini İtalyan ruhu ve Fransız mutfak kültürüyle birleştiren mekân, ilhamını İstanbul’un çok kültürlü yapısından alıyor. Her bir karşılaşmanın yeni bir başlangıç olduğuna inanan Glouton, sade ama seçkin lezzetlerle donatılmış bir menü ve samimi hizmet anlayışıyla misafirlerini karşılayarak uzun vadeli bağlar kurmayı amaçlıyor.
Her zaman taze sunulan özel soslu istiridye ve eşliğinde gelen Prosecco servisiyle Glouton’da kendinizi şımartmaya hazır olun.
Öne çıkan özellikleri: Levanten mutfağının en özel lezzetlerinden Şef Cem Ekşi’nin yaklaşımını yansıtan dünya mutfağı klasiklerine kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunan ve altı ayda bir yenilenen menüsü Glouton’un öne çıkan özelliklerinden. Üstelik, Glouton'da, Mabou'nun çok sevilen ancak artık menüsünde bulunmayan yemeklerini tatma şansınız da bulunuyor. Kıymeti bilinmeyen yerel malzemeleri mutfağında öne çıkaran ve geleneksel tariflerle modern sunumlar hazırlayan Şef Cem Ekşi ve liderliğindeki genç ve tutkulu Glouton ekibi, Asmalı Mescit’in dünya çapında takip edilen bir gastronomi merkezi olması adına yeni yatırımlar üzerinde çalışmayı sürdürüyor.
Menüde en sevilen üç seçenek: “Sumak Vinaigrette’li İstiridye”, “Egg Benedict” ve “Rigatoni al Gorgonzola”
Tek bir yemek yenecekse Şef Cem Ekşi’nin önerisi: “Sumak Vinaigrette’li İstiridye”
Dekorasyonu: Şehrin tarihi ve bohem mahallesi Asmalı Mescit’te konumlanan Glouton, Pera’nın Akdeniz yüzünü yansıtan özel bir restoran olarak tanımlanabilir. Mekânın konsept tasarımları Pınar Karasu’ya emanet. Tarihi mimari dokuyu başarılı bir şekilde koruyarak tasarlanan zevkli dekorasyonu, sadece lezzet ve keyif arayanları değil, aynı zamanda estetik zevke sahip olanlara da hitap ediyor.
Adres: Asmalı Mescit, Sofyalı Sokak, 18A, Beyoğlu/İstanbul