Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Şef Cem Ekşi ve kurucu ortak/kreatif direktör Pınar Karasu şehrin eski gastronomi ve eğlence merkezlerinden biri olan Asmalı Mescit bölgesine yeni bir soluk getirmek amacıyla ilk restoranları Mabou’da, geleneksel ve çağdaş lezzetleri modern bir dokunuşla birleştirerek misafirlerine benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyorlar.
Şef Cem Ekşi, çıraklık yıllarında hem Michelin Yıldızlı şeflerle fine dining ortamında minimalist tabaklar yaratma şansını yakaladı, hem de eski ustalarla her gün yüzlerce insanlara tabildot servisinin gerçekleştiği bir ortamda çalıştı. İstanbul'un kalbindeki Restaurant Mabou, bu iki farklı dünyayı birleştirme, eski değerleri koruma ve geliştirme amacı taşıyan özel bir restoran.
Fark yaratan özellikleri: Mabou'nun menüsü, İstanbul'un gastronomi sahnesine "dürüst" bir yaklaşım getirerek, özenle seçilmiş taze mevsimlik ürünler, el yapımı makarnalar, glikozsuz tatlılar, katkısız soslar, iyi ekmek ve leziz bir domates salatası gibi doğallığı vurgulayan lezzetlerle misafirlerin damaklarında unutulmaz bir iz bırakıyor.
Menüde en sevilen üç seçenek: Mevsime göre tasarlanan menüsü üç ayda bir yenilense de “Istakozlu Bozalı Levrek”, “Ayranlı Ceviche” ve “Kuru Fasulye” unutulmayan lezzetler arasında yer alıyor. Mabou’nun vazgeçilmez sevilen lezzetleri, Ekşi ve Karasu’nun bir diğer restoranı olan Glouton’da servis ediliyor.
Tek bir yemek yenecekse Şef Cem Ekşi’nin önerisi: “Amuse Bouche”
Dekorasyon: Mabou, geçtiğimiz aylarda kurucu ortak Pınar Karasu liderliğinde, büyük bir değişim ve yenilenme sürecine girerek yeni bir konseptle karşımıza çıktı: “Mabou, toprak ve gök arasındayım.” Kiremit kırmızısı, kobalt mavisi, keten beyazı ve ışık-gölge oyunu gibi unsurlar kullanılarak, küçük alanda zarif ve estetik bir atmosfer oluşturulmuş. Restoranın iç mekânı sadece 8 kişilik kapasiteye sahip olmasına rağmen, samimiyet yaratan, yargılamayan ve özgür bir ortam sunarak misafirlerini ağırlıyor.
Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, General Yazgan Sok. No:8b, 34430 Beyoğlu/İstanbul