Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Dilara Koçak'tan 5 yaz kahvaltısı önerisi.
Son aylarda bir çok konuda alışkanlıklarımız değişti. Beslenme de bunlardan biri. Özellikle kahvaltı konusu bir çok kişi için oldukça farklılaştı. İşe giderken kahvaltı yapamayanlar, vakit bahanesi olanlar bile pandemi sürecinde her gün düzenli kahvaltı yapmaya başladı. Dileğim bu alışkanlığın kalıcı olması. Çünkü güne hangi besinlerle başladığımız günün geri kalanını nasıl geçireceğimiz konusunda bize ip uçları veriyor. Hazır mevsimler değişmişken ve havalar da ısınmışken ben de sizlere yaz kahvaltısı önerileri vermek istedim.
1 yumurta
½ avokado,
2 yemek kaşığı lor peyniri
dereotu, yeşillik
limon suyu
1 dilim ekşi maya veya tam tahıllı ekmek
½ olgun avokadoyu lor peyniri, limon ve yeşilliklerle blenderdan geçirin. 1 dilim kızarmış ekmeğin üzerine sürün. Haşlanmış yumurtanızı dilim dilim keserek ekmeğin üzerine dizin ve servis edin.
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı dondurulmuş yaban mersini
½ şeftali
¼ muz
1 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği
Yoğurdu dondurulmuş meyvelerle blenderdan geçirin, renkli yoğurdunuzu yulaf ezmesi ile karıştırıp kaseye koyun. Üzerine dilimlediğiniz şeftali ve muzları dizin, kabak çekirdeği ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 tam ceviz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
¼ demet doğranmış maydanoz
¼ Dereotu
Domates
Salatalık
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi
Lor peyniri, doğranmış maydonoz, doğranmış dereotu, domates, salatalık ve zeytinyağını bir kapta karıştırın, üzerine keten tohumu, buğday rüşeymi ekleyerek servis tabağına alıp ceviz ile süsleyebilirsiniz.
1 yumurta
1 olgun muz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı yulaf ezmesi
1/2 çay kaşığı karbonat
2-3 adet çilek
1 yemek kaşığı bal
Yumurtayı çırpın, muzu çatalla ezin, yoğurt, yulaf ezmesi ve kabartma tozu ile karıştırın. Yağsız tavada minik pancakeler olarak pişirin. Üzerine dilimlediğiniz çilekler ve 1 yemek kaşığı bal ilavesi ile servis edebilirsiniz.
Ay şeklinde iki dilim karpuz
2 dilim beyaz peynir
Nane
1 dilim tam tahıllı ekmek
Karpuzları ve beyaz peyniri minik küpler halinde doğrayın. Nane dilimleri ve 1 dilim kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.