20 Haziran 2020

Alternatif, Pratik ve Sağlıklı 5 Kahvaltı Tarifi

YAZI: DİLARA KOÇAK

20-06/20/gettyimages-1161229600-1592643235.jpg

Son aylarda bir çok konuda alışkanlıklarımız değişti. Beslenme de bunlardan biri. Özellikle kahvaltı konusu bir çok kişi için oldukça farklılaştı. İşe giderken kahvaltı yapamayanlar, vakit bahanesi olanlar bile pandemi sürecinde her gün düzenli kahvaltı yapmaya başladı. Dileğim bu alışkanlığın kalıcı olması. Çünkü güne hangi besinlerle başladığımız günün geri kalanını nasıl geçireceğimiz konusunda bize ip uçları veriyor. Hazır mevsimler değişmişken ve havalar da ısınmışken ben de sizlere yaz kahvaltısı önerileri vermek istedim.

 

Yüksek proteinli avokado tost

1 yumurta

½ avokado,

2 yemek kaşığı lor peyniri

dereotu, yeşillik

limon suyu

1 dilim ekşi maya veya tam tahıllı ekmek

½ olgun avokadoyu lor peyniri, limon ve yeşilliklerle blenderdan geçirin. 1 dilim kızarmış ekmeğin üzerine sürün. Haşlanmış yumurtanızı dilim dilim keserek ekmeğin üzerine dizin ve servis edin.

 

Renkli yulaf kasesi

4 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı dondurulmuş yaban mersini

½ şeftali

¼ muz

1 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği

Yoğurdu dondurulmuş meyvelerle blenderdan geçirin, renkli yoğurdunuzu yulaf ezmesi ile karıştırıp kaseye koyun. Üzerine dilimlediğiniz şeftali ve muzları dizin, kabak çekirdeği ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

 

Bol lifli kahvaltı salatası

2 yemek kaşığı lor peyniri

2 tam ceviz

1 tatlı  kaşığı zeytinyağı

¼ demet doğranmış maydanoz

¼ Dereotu

Domates

Salatalık

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi

Lor peyniri, doğranmış maydonoz, doğranmış dereotu, domates, salatalık ve zeytinyağını bir kapta karıştırın, üzerine keten tohumu, buğday rüşeymi ekleyerek servis tabağına alıp ceviz ile süsleyebilirsiniz.

 

Muzlu Yulaflı Pancake

1 yumurta

1 olgun muz

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı yulaf ezmesi

1/2 çay kaşığı karbonat

2-3 adet çilek

1 yemek kaşığı bal

Yumurtayı çırpın, muzu çatalla ezin, yoğurt, yulaf ezmesi ve kabartma tozu ile karıştırın. Yağsız tavada minik pancakeler olarak pişirin. Üzerine dilimlediğiniz çilekler ve 1 yemek kaşığı bal ilavesi ile servis edebilirsiniz.

 

Karpuzlu yaz kahvaltısı

Ay şeklinde iki dilim karpuz

2 dilim beyaz peynir

Nane

1 dilim tam tahıllı ekmek

Karpuzları ve beyaz peyniri minik küpler halinde doğrayın. Nane dilimleri ve 1 dilim kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.

ETİKETLER: BESLENME , KAHVALTI , VOGUEİNSTAGRAM