Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Yaz aylarının gözdesi karpuzun başrolde olduğu birbirinden lezzetli tarifleri denemek için doğru zamanlardayız. Sağlıklı ve ferahlatıcı 5 tarif paylaşıyoruz.
F: Gentl & Hyers
Yaz deyince akla gelen şeylerin başında elbette karpuz geliyor. Mevsim gereği sofraların renklendiği şu dönemde biraz daha yaratıcı olmak isteyenler için karpuzun başrolde olduğu sağlıklı tarif önerilerimizi paylaşıyoruz. Tatlı ve sulu bu meyvenin neler yapabileceğine şaşıracaksınız.
Salata
Herhangi bir yaz salatasını daha ferahlatıcı kılmak için yalnızca birkaç dilim karpuz yeterli. Bir klasik olan beyaz peynir ve karpuz ikilisini kolaylıkla her salataya adapte edebilirsiniz. Biraz daha doyurucu hale getirmek için ceviz, nane ve avokado da ekleyebilirsiniz. Daha cesur bir tarif isteyenlere balzamik soslu tavuk ve karpuzlu salatayı öneriyoruz.
Smoothie
Sıcak bir yaz günü, buz gibi karpuz dilimlerinden daha iyi ne olabilir? Buz gibi karpuzlu bir smothiee. Son dönemin popüler lezzetlerinden smoothie’ler hem pratik hem de lezzetli olmaları nedeniyle farklı öğünler için tercih ediliyor. Donmuş muz, çilek ve karpuz üçlüsünün bir araya geleceği smoothie, lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir seçim de olacaktır.
F: Anne Menke/Trunk Arşivi
Gazzpacho
Karpuzu bir meyve olarak çiğ tüketmeye alışkınız ancak domates, salatalık, arpacık soğanı ve acı sos ile bir araya gelen karpuzun da hiç fena olmadığını söylemek gerek. İspanya mutfağının lezzeti gazzpacho, karpuzla denenince de ortaya ferah bir öğün çıkacaktır. Üstelik bu soğuk lezzet uzun ve sıcak yaz geceleri için kurtarıcı da olabilir. Denemeye değer.
Limonata
Gelelim önerilerimizin en pratik ve en ‘soğuk’ olanına. Sıcak günlerin en sevilen içeceklerinden limonatada, başrolde her zaman limonlar olmak zorunda değil. Limonlara eşlik edecek birkaç dilim karpuz, işleri hem daha lezzetli hem de daha renkli kılacaktır.
Izgara Karpuz
Karpuz dilimlerini ızgarada birkaç dakika beklettikten sonra üzerine bal eklemeyi deneyin. Bu tatlı meyvenin yalnızca çiğ ve soğuk yenmeyeceğini en nihayetinde kabul edeceğiniz bir lezzet olacak.