Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Enerjik bir sabah kahvaltısı için fırında yulafın büyüsüne kapılın.
Enerjik bir sabah kahvaltısı için fırında yulafın büyüsüne kapılmaya ne dersiniz?
Sarah Malcolm
TikTok’un, kullanıcılarına tanıdığı performatif alan popüler tariflere de ev sahipliği yapıyor. TikTok’ta viral olan son lezzet fırında yulaf. Kolay, lezzetli ve sağlıklı olan bu tarif, vegan ve glütensiz beslenme tarzını benimseyenlere de uygun bir tercih.
Aslında yulaf lapasından çok farklı olmayan bu lezzet, bir karışım haline gelmemesi nedeniyle farklılaşıyor. Yulaf fırında pişerken geçen süreyi yoga ya da meditasyon yaparak ya da maillerinizi kontrol ederken geçirecek bir zaman aralığı olarak düşünebilirsiniz.
Fırında yulafla enerjik bir sabah kahvaltısı isteyenler için üç özel tarif paylaşıyoruz. Aşağıda göreceğiniz tariflerin tümü tek kişiliktir. Sadece beş dakikada hazırlayabilir, fırında pişirdiğiniz 25 dakikanın ardından yemeye başlayabilirsiniz. Elbette aşağıdakileri normal yulafla yapabilirsiniz, ancak kinoa ve karabuğday gevreği de kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız temel karışıma daha fazla meyve ekleyebilirsiniz. Kabak püresi, tatlı patates veya balkabağınız varsa, bitmiş yemeğe doğal bir tatlılık ve krema katacaktır. Tahin veya sevdiğiniz bir fındık ezmesi de bu enerjik kahvaltınıza eşlik edebilir.
Fırında Ahududulu Yulaf
Malzemeler
40 gr yulaf ezmesi (veya kinoa veya karabuğday gevreği)
1/2 küçük olgun muz, ezilmiş
120 ml süt (badem, hindistancevizi sütü de olabilir)
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya bal)
1/2 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
Büyük bir avuç ahududu (veya diğer meyveler)
Küçük bir avuç badem
Servis için bir miktar yoğurt (veya sütsüz alternatif)
Tarif:
Fırını önceden 180 santigrat dereceye ısıtın. Fırına dayanıklı küçük bir tabağı biraz tereyağı veya hindistancevizi yağı ile yağlayın.
Tüm malzemeleri (yoğurt hariç) bir kapta birleşinceye kadar karıştırın. Tabağa aktarın ve kenarları kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar soğumaya bırakın. İsterseniz yoğurda biraz daha akçaağaç şurubu veya bal ekleyebilirsiniz.
Sarah Malcolm
Havuçlu Kek Tarzı Fırında Yulaf
40 gr yulaf ezmesi (veya kinoa veya karabuğday gevreği)
1/2 küçük olgun muz, ezilmiş
120 ml süt (badem, hindistancevizi sütü de olabilir)
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya bal)
1/2 çay kaşığı vanilya özü
1 küçük havuç, kabaca rendelenmiş
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
1/4 çay kaşığı zencefil / karışık baharat / hindistan cevizi
Birkaç yemek kaşığı kıyılmış ceviz ve / veya antep fıstığı
Birkaç yemek kaşığı kuru üzüm / kuru meyve / hurma
Küçük bir tutam tuz
Servis için bir miktar yoğurt (veya sütsüz alternatif)
Tarif:
Fırını önceden 180 santigrat dereceye ısıtın. Fırına dayanıklı küçük bir tabağı biraz tereyağı veya hindistancevizi yağı ile yağlayın.
Tüm malzemeleri (yoğurt hariç) bir kapta birleşinceye kadar karıştırın. Tabağa aktarın ve kenarları kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar soğumaya bırakın. İsterseniz yoğurda ve biraz daha akçaağaç şurubu veya bal ekleyebilirsiniz.
Yaban Mersini ve Çikolatalı Pişmiş Yulaf
40 gr yulaf ezmesi (veya kinoa veya karabuğday gevreği)
1/2 küçük olgun muz, ezilmiş
120 ml süt (badem, hindistancevizi sütü de olabilir)
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya bal)
1/2 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
Bir avuç yaban mersini
1 yemek kaşığı kakao tozu
Küçük bir avuç kabaca doğranmış fındık (veya tohum)
Servis için bir miktar yoğurt (veya sütsüz alternatif)
Tarif:
Fırını önceden 180 santigrat dereceye ısıtın. Fırına dayanıklı küçük bir tabağı biraz tereyağı veya hindistancevizi yağı ile yağlayın.
Tüm malzemeleri (yoğurt hariç) bir kapta birleşinceye kadar karıştırın. Tabağa aktarın ve kenarları kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar soğumaya bırakın. İsterseniz yoğurda ve biraz daha akçaağaç şurubu veya bal ekleyebilirsiniz.