Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Dilara Koçak, Cadılar Bayramı'nın sembolü balkabağının 3 farklı tarifini paylaşıyor.
Bir besin düşünün sadece 100 gramı bile günlük A vitamini ihtiyacınızın tamamından fazlasını karşılasın. Etkisi bununla da sınırlı kalmasın vücudu çeşitli hastalıklara karşı korumada yardımcı olsun. Rengi de bir o kadar göz alıcı olsun. Siz daha meraklanmadan ben söyleyeyim; evet bu bahsettiğim balkabağı! Çorbası ayrı, tatlısı ayrı lezzetli olan balkabağını tezgahlarda görmeye başladık. Tezgahlarda yerini almaya başlayınca sağlık faydalarından bahsetmezsem olmaz diye düşündüm ve bir de birbirinden lezzetli çok pratik üç tarifimi paylaşmak istedim.
Fotoğraf: Getty Images Turkey
"Balkabağının rengi nereden geliyor?" diye düşünenleriniz varsa; renginin güzelliği, içeriğinde bol miktarda bulunan beta karotenden geliyor. Beta karoten, bitki karotenoidlerinden biri olup, vücutta bağışıklık sistemini destekleyici etkisi olan A vitaminine dönüşür. A vitamini, gözün karanlıkta görmesine yardımcı olur. Yapılan araştırmalar beta karotenlerin ve diğer karotenoidlerin cildi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyabileceğini söylüyor. O yüzden balkabağını doğal bir güneş koruyucu olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca içeriğinde bulunan lutein, zeaksantin, E ve C vitamini gibi antioksidan bakımından zengin bileşenlerle ve vitaminlerle vücudu serbest radikallere karşı da korur.
-1 fındık büyüklüğünde taze zencefil
-3-4 adet havuç
-3 dal kereviz sapı
-1 adet kereviz
-3 diş sarımsak
-2 adet soğan
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-150 gram balkabağı
-Az tuz, kimyon, karabiber
Çorbanın tarifi:İlk olarak soğan küp şeklinde doğranır, bıçak yardımıyla hafifçe ezilen sarımsakla beraber sotelenir. Sonrasında doğranmış balkabağı, kereviz ve kereviz sapıyla baharatlar ilave edip sotelemeye devam edilir. 1-2 bardak su ekleyip robottan geçirilir ardından servis tabağına alınır.
-300-350 gram balkabağı
-3-4 yemek kaşığı yulaf unu
-2 yemek kaşığı bal
-Tarçın
-Kakao
Trüfün tarifi:Balkabağı haşlanır ve püre haline getirilir. Yulaf ezmesi bal ve kakao ile karıştırılarak yuvarlak toplar hazırlanır. Topları dilerseniz sonrasında yine kakaoya veya Hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
Fotoğraf: Getty Images Turkey
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı balkabağı püresi
-1 su bardağı kuru yaban mersini
-1/3 su bardağı kabak çekirdeği
-2 su bardağı yulaf unu
-½ olgun muz
Kurabiyenin tarifi: Yumurtalar derin bir kaseye alınır ve çırpılır. Sırasıyla kabak çekirdeği, muz, balkabağı ve kuru yaban mersini eklenerek çırpılmaya devam edilir. Ardından yulaf unu yavaş yavaş karışıma ilave edilir. Hazır olan karışım kaşık yardımıyla fırın tepsisine 15 eş parçaya ayrılacak şekilde yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirilir. Afiyet ve sevgiyle...