Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya, 3 ayrı Michelin Yıldızlı restorana sahip Şef Yoshizumi Nagaya ortaklığıyla Boğaz’ın kalbi Bebek’te kapılarını açtı.
Japonya’nın kalite ve misafiri her şeyin önüne koyarak tam anlamıyla kurgulanmış bir deneyim sunan lüks anlayışından ilham alan Sankai by Nagaya’nın mottosu çok açık: Daha az kişi, en kaliteli yerel malzeme, özelleştirilmiş deneyim.
Master şef Yoshizumi Nagaya önderliğinde ve ona eşlik eden Chef de Cuisine Hiroko Shibata ile seçkin bir seçkin bir Japon omakase deneyimi sunan restoran, İstanbul’u Japon misafirperverlik sanatı olan ve kusursuzluğu temsil eden “omotenashi” kültürüyle buluşturuyor.
Öne çıkan özellikleri: Türkiye’de ilk defa servis edilen Kaiseki ve Edomae sushi mutfaklarına ev sahipliği yapması Sankai by Nagaya’yı farklı kılıyor. Kaiseki, mevsimlik ve taze malzemelerle yapılan, sıcak ve soğukları bir arada bulunduran neredeyse iki bin yıllık geçmişi olan aşamalı bir servis biçimi. Sankai’nin şefleri, Japonya’nın geleneksel tabaklarını hazırlarken bu geleneksel felsefeden yola çıkarak ülkemizde beğendikleri yerel lezzetleri de menüye dahil ediyorlar. Örneğin, Şef Nagaya’nın Urfa’ya yaptığı ziyaret sonrasında, menüye tel kadayıf kullandığı bir deniz tarağı eklemesine benzer lezzetli sürprizlere Sankai’de rastlayabilirsiniz.
Aynı zamanda, yerel ve taze balığın önemli rol oynadığı Edomae mutfağının yer aldığı mekânda, şef Hiroko, her sabah balık pazarlarını gezerek beğendiği en taze balıkları sanat eseri niteliğindeki tabaklarında servis ediyor. Eğer şanslıysanız, Şef Hiroko’nun oltasıyla Arnavutköy’den yakaladığı balıkları tatma fırsatı elde edebilirsiniz.
Tek bir yemek yenecekse hangisi olmalı: Günlük lezzetlerle hazırlanan iki mevsimlik tadım menüsü servis edilen Sankai by Nagaya’da, her gün değişen sushi odaklı “Sankai Sushi” menüsü ile birlikte kaiseki/sushi dengeli “Nagaya Signature” menüsü bulunuyor. Mekân şefi, omakase konseptiyle tam anlamıyla “Bana bırak” diyerek kendinizi en iyi yemekler için şefin ellerine teslim etmenizi bekliyor ve her mevsim menüde yer alan “Wagyu” etini mutlaka denemenizi tavsiye ediyor.
Dekorasyon: Ünlü mimar Mahmut Anlar liderliğinde Geo-ID tarafından tasarlanan ve Bebek Otel’in iki süiti birleştirilerek oluşturulan Sankai by Nagaya, otelin üçüncü katında gizli bir odada konuklarını karşılıyor. Otele giriş yaptığınızda resepsiyondan aldığınız oda kartıyla üçüncü kata çıkıyorsunuz. Kapıyı açtığınızda sizi karşılayan etkileyici Boğaz manzarası eşliğinde Sankai by Nagaya, bir restorandan çok sofistike bir Japon evi atmosferini yansıtmayı başarıyor. Sadece 24 kişilik oturuma sahip restorandaki kaligrafi sanatçısı Mamimozi’nin mekâna özel olarak tasarladığı tablo ise dekorasyonun en çarpıcı ögelerinden biri.
Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:34, Beşiktaş/İstanbul