04 Temmuz 2012

Yaz akşamları için avokadolu karpuzlu votka

YAZI: ESRA EVCİ ATAY

Merhaba,
Bu sıcak ve uzun akşamlara yazın en güzel meyvelerinden karpuzla, çok basit ama hem tadı hem de görüntüsü muhteşem bir içkiyle başlamak çok keyifli olur diye düşünüyorum.
Bu, benim en sevdiğim ve dostlarıma sık sık ikram ettiğim içkilerden biri. Gerçi herkes avokadoya bayılamayabiliyor, o zaman da çok az limon ya da lime kabuğu ve fesleğen kullanabilirsiniz.
Hiçbir şekilde herhangi bir tür şeker, şurup veya aroma kullanılmadan en doğal haliyle;



Avokadolu karpuzlu votka

Bir adet küçük avokado
Karpuz
Votka
Buz
Avokadonun kabuğunu soyup çekirdeğini çıkarın. Blenderda kısa bir süre çekin ve bir kaba aktarın. Kabuğunu soyup dilimlediğiniz karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde blenderda karıştırın. İyice püre haline gelene kadar karıştırdıktan sonra içine bir kaç adet buz atın. Yavaş yavaş blendera votka eklemeye başlayın (devamlı tadına bakın çünkü sertlik derecesi tamamen keyfe keder). En son bardaklara votka ve karpuzlu karışımı paylaştırıp üzerlerine yarım çay kaşığı avokado püresi ekleyin.
Alev Ebüzziya'nın Beymen için özel olarak tasarladığı mini kristal bardaklara avokadolu karpuz votka gerçekten çok yakışıyor.
Bu akşam kendisine de mutlaka tattırıp yorumları sizlerle paylaşacağım.
Martini kadehlerinde veya shot bardaklarında da birer minicik dilim karpuzla birlikte sunulabilir.
Daha feminen bir tarz için gümüş tepside, daha cool ve casual bir sunum içinse ahşap (ne kadar eski o kadar iyi) tepside ikram edebilirsiniz.
Sevgiler,

 

- Esra Evci Atay- Tasteable Fashion by Kukileta Ortağı

ETİKETLER: YEMEK , İÇKİ , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , İÇECEK , VODKA , AVOKADOLU KARPUZLU VOTKA , KARPUZ , AVOKADO , ALKOL