Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Eski dünya tatları yeni teknik ve malzemelerle buluşuyor.
1996 yılında Mengen Aşçılık okulundan mezun olduktan sonra, mutfak macerası yeni başlayan, heyecanlı her aşçı adayı gibi izlediğim yol, bildiğim ezberimdeki reçeteleri doğru bir şekilde uygulamaktı. Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da geçen 12 senenin ardından eski dünya tatlarını yeni dünya yetenek ve teknikleri ile harmanlayarak tarzımı neo-klasik mutfak akımına yönelttim.
Peki nedir bu Neo-klasik mutfak?
Aslında klasik hedefe bağlı kalmakla beraber orjinalliği baz alarak, daha modern, hafif ve lezzeti ön planda olan yemekler yaratmak için ana metodlara yeni yorumlar getirmektir.
Ekibimle çok lezzetli ama modernize edilmesinde geç bile kalınmış bilinen yerel lezzetlerimizi yıkıp, aynı alt yapı malzemelerini değerlendirerek yeniden inşa ediyoruz.
İnsana zevk ve keyif veren özellikleri artırılmış neo-klasik Türk mutfağından örneklerim..
zeytinyağlı balık dolması varyasyonu - somon, ton balığı ve pisi balığı, soğutulmuş enginar çorbası.
modern türk börekleri kreasyonu - pastırmalı kadayıf böreği ve cacık köpüğü, levrekli baklava böreği ve ekşi elma salatası, gül aromalı ördek but ile doldurulmuş güllaç böreği ve nar taneleri
mega mantı – acılı ezme hamurunda karışık kebap ile doldurulmuş çıtır mantı, domates ezme sos, yoğurt köpüğü
balık ekmek – pancar ve karışık turşu espumaları, soğan sos
hünkar beğendi
(altındaki beğendi patlıcan yerine dana eti ile hazırlanmış olup, üzerindeki füme patlıcanlar ise et yermiş hissi vermektedir, kısaca bu yemek ters düz forma sokulmuştur)
kaymaklı kayısı tatlısı - kayısı şekeri kabuğu içerisinde kaymak kremi ve kayısı marmeladı, kayısı sorbesi, kayısı pate de fruit, çıtır çerezler, fıstık sos
fıstıklı tahin helvası sorbesi
Fıstıklı tahin helvası sorbesi yapılışı
• 150 gram tahin
• 120 ml su
• 60 gram kahverengi şeker
• 3 gram yaş maya
• 1,5 gram sahlep
• 18 ml üzüm şırası
• 1,5 gram trimoline
• 2 g stabilize tozu
• 80 gram kavrulmuş antep fıstığı içi
Fıstık harici bütün malzemeleri güzelce karıştır ve 58 dereceye kadar ılıt, 33 dereceye indiğinde fıstıklarıda ilave et ve dondurma makinesinde çevir. Kalıplara doldur ve 18 saat derin dondurucuda beklet, dilimleyerek servis et.