Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.


Köklerinden beslenen estetikleriyle dünyayı fetheden Türk tasarımcılar, Vogue Türkiye’ye özel kutlama mesajlarıyla 15’inci yıldönümümüz şerefine kamera karşısında.
Son 15 yılda Türkiye’nin yalnızca bir tekstil ülkesi olmadığını, aynı zamanda yetenekli tasarımcıların yetiştiği bir dönemi temsil ettiğini hissediyorum. Özellikle son 10 yılda, Beyoncé, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Kylie Jenner, Sharon Stone, Heidi Klum, Rita Ora, Aishwarya Rai, Shakira, Elizabeth Hurley, Gwen Stefani ve Cher gibi dünyaca ünlü yıldızları giydiren Türk tasarımcıların başında geliyor olabilirim. Bu da uluslararası tasarımcılar gibi Türk tasarımcıların da küresel arenada var olabildiğinin, tasarımlarımızın ayırt edildiğinin altını kalın çizgilerle çizdi. Yaptıklarımızın farkı fark edildi.
Son 15 yılda moda çok hızlı değişimler yaşadı. Her şey son sürat büyürken pandemi yaşandı ve bu, tüm dünyanın dinamiklerini kökten değiştirdi. Moda sektörü de bu değişimden payını aldı. Bana sorarsanız, lüks tüketim hâlâ pandemi döneminin etkilerini ağır bir şekilde yaşamaya devam ediyor.
Bunu tek bir olaya indirgemek ne kadar doğru olur bilemiyorum ama Grammy Ödülleri’nde Jennifer Lopez’i giydirmemiz ve onun sahnede bizim tasarımımızla performans sergilemesi, markamız açısından inanılmaz bir etki yarattı diyebilirim.
Şu anda sektör zorlu bir süreçten geçiyor. En büyük başarının, bu dönemde istikrarı koruyabilmek olduğunu düşünüyorum. Doğru zamanda yeni projelere, örneğin yurtdışında mağazalaşma gibi maceralara adım atmayı planlıyoruz. Önümüzdeki altı ay içinde bu konudaki çalışmalarımız daha da netleşecek.
Vogue benim için her zaman en ilham veren ve yanımdan ayırmadığım bir dergi oldu. Yıllardır biriktirdiğim, 45 yıllık inanılmaz bir Vogue arşivine sahibim diyebilirim. Amerikan Vogue’unda son dönemde yaşanan değişimlerin sonuçlarını heyecanla bekliyorum. Tüm dünyadaki dönüşüm Vogue’u da etkiledi.
Moda dünyasına yön verdiğini düşünürsek, bence gerçek gidişatı önümüzdeki aylarda daha net göreceğiz. Türkiye’de ise Vogue’un yine moda dünyasının lider dergisi olmaya devam edeceğine hiç şüphem yok.
Bana göre moda belli bir görgü gerektirir. Vogue bu alandaki gelişimin en büyük yapıtaşlarından biri. Bu yüzden ülkemize geldiğinde çok mutlu olmuştuk. Eğitim ve görgü yalnızca okulda edinilmiyor; Vogue gibi değerli bir kaynağın var olması sektörün ilerlemesi adına çok önemliydi.
Çalışmaktan kaçmasınlar. Son zamanlarda yeni neslin hiç çalışmak istemediğini görüyorum ama moda tasarımı, çalışmadan asla başarıya ulaşılacak bir meslek dalı değil. Ben kaç yaşına geldim hâlâ atölyede sabahlıyorum.
Vogue Türkiye yayın hayatına başladığından beri sektörü güçlendirdi ve hepimizin yolunu aydınlatan bir yayın kuruluşu oldu. Başarılarınızın dün olduğu gibi gelecekte de katlanarak büyümesini diliyorum. Hep beraber nice harika, başarı dolu yıllara...

