Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Lucca’nın özel misafiri olarak İstanbul’a gelen ve otel barlarının kurallar kitabını yeniden yazmış olmasıyla tanınan Agostino Perrone ile konuştuk.
Miksolojist olmaya nasıl karar verdiniz, hikayeniz nedir?
Bu tutku İtalya'da Como Gölü kenarında bulunan evimde başladı. Hayalim fotoğrafçı olmak ve dünyayı gezmekti, bu yüzden fotoğrafçılık kurslarımı finanse etmek için barmenlik yapmaya başladım, ancak hemen bar ve turizm otelcilik dünyasına aşık oldum. Miksoloji benim için hızla yaratıcı bir ifade aracı haline geldi ve dünyanın dört bir yanından insanlarla bağlantı kurmanın, yeni kültürler, malzemeler ve hikayeler keşfetmenin bir yolu oldu. Daha sonra becerilerimi geliştirmek ve zengin yerel kokteyl sahnesi içinde ufkumu genişletmek için Londra'ya taşındım ve nihayetinde 20 yıl sonra bu şehri evim olarak adlandırabilirim.
İyi bir miksolojist olmanın sırrı nedir?
İyi bir kokteylde olduğu gibi iyi malzemeler ve bilgi, zaman ve özveri, yaratıcılık ve dış etkiler gereklidir. Dengeli olmak ise son ancak hayati dokunuştur.
Sizi temsil eden bir kokteyl seçmek zorunda kalsanız, ne olurdu?
Bu soru geldiğinde her zaman iki ikonik kokteyl arasında kalırım. Negroni, İtalyan mirası ve ekşi tatlı simgesi nedeniyle her zaman favorimdir. Ayrıca Connaught Martini de benim için çok özel bir kokteyl çünkü gerçekten The Connaught Bar'ın misafirperverlik kültürünü özetliyor. Misafirlerimiz için her gün yaratmaya çalıştığımız kişiselleştirilmiş kokteyl deneyiminin simgesi: Bizimle vakit geçirdiklerinde insanların tadı ve ruh haline uygun olarak uyarlanabilen çok yönlü bir içki.
Kokteyl reçeteleriniz nasıl doğuyor, size kim veya ne ilham verir?
İlham her yerdedir. Beni çevreleyen dünyadan, tanıştığım insanlardan, ziyaret ettiğim ülkelerden, karşılaştığım kültürlerden veya hatta The Connaught Bar'dan ilham alıyorum.
İyi bir kokteylde hangi duyu ilk önce etkili olmalı: görme, tat veya koku?
Harika bir kokteyl, çok duyusal bir deneyimdir. Önce gözü memnun etmeli, sonra kokuyu ve tatları lezzetler ve dokular yoluyla almalıdır. Son olarak, ancak en az önemlisi, onu nasıl sunarsanız ve misafirinize anlatırsanız gerçekten unutulmaz hale getirirsiniz.
İstanbul'da Lucca hariç içki içmek için üç favori mekanınız hangileri?
İstanbul, gerçekten keşfedilmeye değer bir şehir. Şehir zaten harika, ayrıca Lucca'daki ekibimizle harika anlar geçirdik ve ayrıca Neolokal ve Joker No.19'da da. Yerel topluluk inanılmaz derecede misafirperver olduğu için onları Londra'da ağırlamaktan da mutluluk duyuyoruz.