Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Hem kendimiz hem de doğa için daha sürdürülebilir bir yaşam adına, giderek daha fazla insan tarafından benimsenen rejeneratif tarım hakkında bilinmesi gerekenler ve yol gösterecek hesapları derledik.
@claireratinon
Hepimizin bildiği gibi "iklim krizi" son birkaç yılda sadece ülke çapında değil, tüm dünya gündeminde ele alınması gereken konular arasında ilk sırada yer alıyor. Aslında kitlesel değil öncelikle bireysel ya da sektörel adımlar atmanın önemli olduğu kavrandığı sürece, bu konuda hızlı bir aksiyon almaya başlamak da mümkün. Her ne kadar tarım sektörü yaşanan kriz üzerinde azımsanmayacak derecede olumsuz bir etki yaratsa da, çözümü yine aynı sektörde arayabileceğimiz değişiklikler yapılabilir. Yani, karbon kirliliği olmadan güvenli, sürdürülebilir bir gelecek yaratmamıza yardım edecek uygulamalar... İşte tam da burada devreye giriyor rejeneratif tarım.
Su yönetimi ve gübre kullanımı gibi konulara dikkat ederek toprak sağlığına öncelik veren, bozulmuş toprak biyoçeşitliliğini onararak iklim değişikliğini tersine çeviren çiftçilik ve otlatma uygulamalarını tanımlıyor. Böylelikle hem karbonun azalmasına hem de su döngüsünün iyileşmesine yardımcı oluyor.
Rejeneratif tarım sadece toprağa zarar vermemeyi değil, aynı zamanda toprağı ve çevreyi yenileyen, canlandıran teknolojileri kullanarak toprağın gerçekten iyileştirilmesine dayanıyor. Toprak kalitesi iyileştirilirken aynı anda yüksek kaliteli, besleyiciliği yoğun gıdalar da üretilebiliyor.
Bitkilerin gelişmesi için daha sağlıklı ve dayanıklı bir toprak yaratmak adına düşük işleme uygulamalarının benimsenmesi öneriliyor en başta. Ayrıca bitki çeşitliliğini artırmak da önemli konulardan biri. Rejeneratif tarımı uygulayacak kişiler için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da uzun vadede toprak sağlığına zarar verebilecek kimyasal veya biyolojik faaliyetler konusunda bilinçli olmak. Zira gübrelerin yanlış uygulanması, mikroorganizmalar ve bitki kökleri arasındaki doğal ilişkiyi bozabiliyor.
Bu gönderiyi Instagram'da görSpring Summer Autumn Winter (@ssaw.collective)'in paylaştığı bir gönderi