Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Kapadokya, 2026 restoran seçkisinde İstanbul, İzmir ve Muğla'nın ardından MICHELIN Rehberi’ne katılan en yeni destinasyon oldu.
Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kapadokya, MICHELIN Rehberi’ne katılan en yeni destinasyon oldu. Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Kırşehir olmak üzere birden fazla ili kapsayan bu tarihi bölge, doğal ve jeolojik özellikleri, kültürel ve tarihi değerleri sayesinde 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmişti. Şimdi ise yemek kültürüyle MICHELIN Rehberi’nde yer alacak.
Fotoğraf: Alamy
MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, Kapadokya'nın rehbere dahil edilişini şöyle yorumluyor: “İstanbul, İzmir ve Muğla’dan sonra müfettişlerimiz Kapadokya’yı da listelerine eklemekten büyük heyecan duyuyor. Bölgedeki köklü kültürü ve gelenekleri keşfettiler ve bunları yemek tutkunlarıyla paylaşmak için sabırsızlanıyorlar. Kapadokya’nın mutfak geleneği bölgeyle derin bir bağ içinde; şefler yerel ürünler ve tarımı ustalıklarının her aşamasında temel birer unsur olarak kullanıyor. Kapadokya, tarihi mucizelerle dolu bir yer; dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler taş oyma mağaraları, yer altı şehirleri ve sıcak hava balonlarının büyüleyici gösterileri için buraya akın ediyor. Şimdi bu bölgeyi tercih etmek için bir neden daha sunmak istiyoruz: Kapadokya’nın eşsiz gastronomi dünyasını deneyimlemek.”
MICHELIN Rehberi İstanbul ilk kez 2022 yılında yayımlandı ve o zamandan bu yana Türkiye’nin en büyük şehrinin gastronomik potansiyelini ve çeşitliliğini farklı seviyelerdeki dikkat çekici restoranlarla gözler önüne serdi. Rehber, iki yıl önce kıyı şehirleri olan İzmir ve Muğla’ya da genişledi ve bugün bir adım daha atarak, gözlerden uzak ama övgüyle anılan Kapadokya bölgesini de kapsamına alıyor.
Fotoğraf: Alamy
Tamamı sektör profesyonellerinden oluşan uluslararası ve anonim müfettiş ekibi sayesinde, MICHELIN Rehberi dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlarda en iyi restoranları titizlikle seçiyor. Bugün Michelin Grubu’nun tam zamanlı çalışanları olan bu müfettişler, yalnızca sunulan yemeğin kalitesine odaklanan bir değerlendirme yöntemi kullanıyor. Bu değerlendirme, 5 evrensel kritere dayanıyor:
Ürünlerin kalitesi
Pişirme tekniklerine hakimiyet
Lezzetlerin uyumu
Şefin kişiliğinin yemek deneyimine yansıması
Zaman içinde ve menünün tamamında tutarlılık
MICHELIN Rehberi’nin Kapadokya’daki restoran seçkisi, İstanbul, İzmir ve Muğla’daki restoranlarla birlikte, 4 Aralık 2025’te İstanbul’da düzenlenecek bir törenle açıklanacak.