Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Berrak Tüzünataç, Hazal Türesan ve Müge Boz, pastoral bir hikayede buluştu. Buyurun sizi, doğada vakit geçirmenin enerjisini, Nespresso’nun birbirinden farklı ve lezzetli tarifleriyle buluşturan anlara ortak olmaya davet edelim…
Berrak Tüzünataç, Hazal Türesan ve Müge Boz, pastoral bir hikayede buluştu. Buyurun sizi, doğada vakit geçirmenin enerjisini, Nespresso’nun birbirinden farklı ve lezzetli tarifleriyle buluşturan anlara ortak olmaya davet edelim…
Kahvenin hayatımızdaki yeri tartışılamaz. Kimi için sabah uyanma nedenidir, kimi için en mutluluk verici kokuyu simgeler. Sohbetlerimizin vazgeçilmez ortağı kahve, gün içinde mola verme nedenidir. Sıcak ya da soğuk, hiç fark etmez, iyi bir kahve için her zaman vakit vardır.
Tam da bu hislerle yazı kapatan ve sonbahara merhaba diyen Nespresso, Berrak Tüzünataç, Hazal Türesan ve Müge Boz’u pastoral bir hikayede bir araya getiriyor. Gün, Nespresso kapsülleriyle herkesin kendi damak tatlarına göre hazırlanmış, sıcak veya soğuk farklı kahve lezzetleriyle başlıyor.
Tercihini soğuk kahveden yana kullanan Berrak Tüzünataç lezzetli Freshpresso Orange tarifini hazırlamak için Lattissima One makinesini kullanıyor. Portakal suyu, Ispirazione Firenze Arpeggio kahvesi ve kırık buzdan oluşan tarif, soğuk kahve sevenler için yaz - kış tercih edilebilecek tropik bir lezzet. Lattissima One, espresso macchiato, cappuccino ve latte olmak üzere üç farklı sütlü tarifi tek bir dokunuşla hazırlayabiliyor.
Hazal Türesan, fonksiyonelliği, yüksek kalite ve şık tasarımla buluşturması kadar capcanlı kırmızı rengi nedeniyle de Essenza Plus’ı tercih ediyor. Hazal’ın kapsül seçimiyse, Nespresso World Explorations serisinden Buenos Aires Lungo oluyor. Tek tuş kolaylığıyla Hazal’a enfes bir lungo keyfi sunan makinedeki diğer kahve seçenekleriyse espresso, Americano ve Americano XL.
Müge Boz’un tercihiyse, birçok pratik tarifi bir arada sunan Nespresso Atelier oluyor. Tam bir kahve düşkünü olduğunu söyleyen Müge Boz’un bu makineyi seçmesindeki en önemli sebep, barista ustalığında kahve hazırlayabilmesi. Tek tuşla sıcak ya da soğuk, dokuz çeşit kahve hazırlamaya imkan sunan Nespresso Atelier, sadeliği ve fonksiyonelliğiyle dikkat çekiyor. Bitkisel sütlü olanlar dâhil olmak üzere sütlü kahve seçeneklerini direkt olarak fincanınızda yapmayı sağlayan
makinenin dâhili süt köpürtücüsü de mevcut.
Nespresso, geri dönüşüm programıyla da herkesin kalbini kazanıyor. Sonsuz kez dönüştürülebilir gıda alüminyumundan üretilen Nespresso kapsülleri, Nespresso Boutique’lerinde biriktiriliyor ve her bir kahve kapsülü alüminyuma geri dönüştürülüyor.
Nespresso, Berrak Tüzünataç, Hazal Türesan ve Müge Boz’un eşliğinde dostluğun, doğanın, keyifli bir kahve eşliğinde sohbet etmenin ve en önemlisi birlikte olmanın enerjisini karelere taşıyor.
Bir kapsül Ispirazione Firenze Arpeggio, bir su bardağı taze portakal suyu, iki küp buz, 20 ml vanilya şurubu, bir çay kaşığı şeker, bir-iki damla vanilya özütü, kırık buz
- İlk önce karıştırıcı (shaker) içine taze portakal suyu, vanilya şurubu ve bir adet buz ekleyin ve karıştırıcıyı çalkalayın.
- 350 ml’lik büyük bir bardağa üç yemek kaşığı kırık buz ekleyin ve portakal suyunu bardağa dökün.
- Bir kapsül Nespresso Ispirazione Firenze Arpeggio’yu karıştırıcı içerisine espresso olarak hazırlayın. Şeker, buz ve vanilya özütü ekleyin ve çalkalayın. Ardından hazırladığınız ikinci karışımı nazikçe*, içinde portakal suyu olan bardağa dökün.
*Kaşık yardımıyla köpüğü tutun ve yalnızca sıvıyı dökün. Kalan köpüğü, yine bir kaşık yardımıyla alın ve tarifin yer aldığı bardağın üzerine ekleyin.
Afiyet olsun!
Video: Fora Norman
Fotoğraf: Ozan Balta
Moda Editörü: Beril Türkmen
Proje Yönetmeni: Melis Akcan
Saç: Hüseyin Açıkgöz, Görkem Gürer
Makyaj: İsmail Bozkuş- Nars, Cevahir Ogüner
Video Asistanları: Osman Latif, Furkan Kaş
Moda Asistanları: Ecem Candan, Sinem Pirinalı, Zeynep Karasar
Proje Asistanı: Bihter Neymen
Mekan: Casa Lavanda Boutique Hotel