Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Düzensiz beslenmeden sıkıntı sebebiyle aşırı tüketime hepimiz yemek konusunda farklı hikayelerin yarattığı ortak sıkıntılara sahibiz. Victoria Beckham’ın beslenme terapisti Amelia Freer’in uygulanmasını tavsiye ettiği 5 kilit madde bu konudaki alışkanlıklarınızı değiştirmeye yardımcı olabilir.
@victoriabeckham
Sağlıklı beslenme hepimizin uygulamaya çalıştığı, belirli süreler içinde başardığımızı düşündüğümüz ancak çevresel veya ruhsal etmenlerden dolayı sıklıkla kontrolünü kaybettiğimiz hassas bir durum. Özellikle evde geçirdiğimiz bu dönemde, uzun zamanlarla aramızda geçen pasif çatışmalar buzdolabının önünde son bulabiliyor. Yemek konusunda yaşadığımız bu gel-gitler bedensel değişimler olarak kendini gösterse de aslında bu durum psikolojik bir mücadele. İlk etapta keyif olarak algıladığımız ya da rahatlatıcı olarak yardım aldığımız sağlıksız yemekler ardından gelen sindirim zorluğu ve pişmanlık duygusuyla bütünleşerek bizi rahatsız eden bir döngü yaratıyor.
Sam Smith’den Victoria Beckham’a danışanlarını pozitif beslenmeyi öğreterek beden, zihin ve ruh arasında bir bağlantı kurmaya yönlendiren beslenme terapisti Amelia Freer’ın esas amacı ise dengeli beslenmeden keyif almayı sağlamak. Kendisinin önerdiği beş kilit madde ise bu konuda oldukça yardımcı olabilecek bir yol haritası çiziyor.
İlk olarak besin zenginliğine odaklanın
“Eğer sağlığımız konusunda değişiklik yapabilecek bir şey varsa o da yediğimiz yemekleri zenginleştirmektir. Bunun bir diğer anlamı ise meyvelerden, proteinlerine, sağlıklı yağlardan tohumlara yemeklerimizi bu gıdalar etrafında şekillendirmektir.”
Dengeyi düşünün
“Konu lezzetli bir yemek hazırlamak olduğunda benim daima kullandığım bir kuralım var. Çoğu zaman güne sebzelerle başlıyorum (bunun yerini arada sırada meyveler de alıyor)) sonrasında ise yumurta ya da yoğurt gibi bir protein ekliyor ve zeytin ya da avokado yağı kullanıyorum. Eğer o gün aç uyanmışsam esmer pirinç gibi biraz karbonhidrata izin vererek baharatlarla lezzetlendiriyorum.”
Fiziksel sağlığımız için olduğu kadar duygusal ve sosyal sağlığımız için de beslenmeliyiz.
“Keyif almak özellikle sağlıklı beslenmenin en kritik konularından biri. Kendinizi sürekli olarak bir diyet rutinine sokmaktansa sağlıklı beslenmenin ve buna uygun yemekler pişirmenin keyif verici yanını keşfetmeye çalışın. Sürekli kendinizi bir şeylerden mahrum bırakarak ya da iradenizi kontrol etmekle uğraşarak yaşayamazsınız. Sizin için en uygun olan stili bulana kadar denemekten korkmayın.”
Konu her zaman yemek değil
“Fazla yemek tüketimi sadece karantinaya bağlı bir durum değil. Aile hayatımızdan iş ilişkilerimize bunu tetikleyen çok fazla çevresel faktör var. Bu yüzden bazı zamanlar odağımızı bizi bu konuda etkileyen ve yemek yemeye yönelten sebeplere de çevirmemiz gerekiyor. Çünkü bu kadar yemeğe yönelmemizin sebebi bu konulardan kaç isteğimiz olabilir.”
Sürdürülebilirlik ve Doğru Sezon
“Bizim sağlığımız aynı zamanda gezegenimizin besin sistemimizin ve toprağımızın sağlığıyla da bağlantılı. Bu durum yeterli kadar karmaşık ilerlediği için bizim bilinçli seçimler yapmamız son derece önemli. Bu yüzden ben doğru sezon tüketimini oldukça faydalı buluyorum bu doğayla bağlantıda kalmamızı sağladığı gibi bizi yerel üretime ve satın almaya da yönlendirecektir.”