Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
TikTok'un şu anki yeni takıntısı, lezzetli smoothie'leri ve probiyotik açısından zengin shake'leri karıştırmak için ideal bir malzeme olan Hindistan cevizi kefiri.
Bağırsaklarımız ikinci beynimizdir. Bağırsaklarımızın içinde bağımsız olarak çalışmasını sağlayan 100 milyondan fazla nöron vardır. O halde sağlıklı ve dengeli bir beslenmeyle bağırsaklarınıza iyi bakmanız için artık bir sebebiniz daha var. TikTok'un şu anki yeni takıntısı, lezzetli smoothie'leri ve probiyotik açısından zengin shake'leri karıştırmak için ideal bir malzeme olan Hindistan cevizi kefiri. Yoğurt tadında olan kefir, fermente bir içecektir ve sindirim sisteminin tamamına önemli faydaları vardır.
Süt kefiri ile Hindistan cevizi kefiri arasındaki fark
Normal kefir veya sütlü kefir ile Hindistan cevizi versiyonu arasındaki temel fark, Hindistan cevizinin vejetaryen ve vegan bir alternatif olmasıdır. Süt ürünlerine intoleransı olanlar için de iyi bir alternatiftir ancak sütle aynı faydalı protein ve kalsiyumu içermez.
Hindistan cevizi kefirinin sağlığa faydaları
Probiyotikler (yani iyi bakteriler) açısından zengin olan Hindistan cevizi kefiri, bağırsak sağlığını iyileştirir ve bağırsak mikrobiyomunu dengeli ve sağlıklı tutan sindirim süreçlerini kolaylaştırır. Beslenme uzmanı Jo Woodhurst, düzenli bir probiyotik olarak kefirin tutarlı bir şekilde tüketilmesinin olumlu etkilere yol açtığını söylüyor. Kefir aynı zamanda mükemmel bir potasyum, kalsiyum ve D, A ve B12 vitaminleri kaynağıdır.
Kefir nasıl kullanılır?
Woodhurst'e göre vücudun probiyotiklere alışması için zamana ihtiyacı var. "Az miktarda başlayıp dozu artırmak iyi bir tavsiye; yan etkiler genellikle belirli bakteri türlerine alışkın olmayanlarda veya sindirim sistemleri yıpranmış kişilerde görülür. Bir hafta boyunca aynı dozda kefiri yan etki yaşamadan aldıktan sonra yavaş yavaş dozu artırmaya başlayabilirsiniz.” Kefir fermente bir gıda olduğundan bir miktar şişkinliğe neden olabilir. Üç aylık bir süre boyunca tutarlı olun ve vücudunuzun buna alışması için zaman tanıyın. Genellikle Hindistan cevizi kefirinin dozu günde 200-300 ml civarında olmalıdır.
Geleneksel kefirin faydaları nelerdir?
Woodhurst, "Kefir probiyotik bir içecektir ve sadece bağırsak için faydalı bakteri türlerini değil aynı zamanda diğer biyoaktif bileşikleri (enzimler), B12, K2 vitamini, folat, A vitamini gibi vitaminleri, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri de içerir" diyor. “Aynı zamanda protein ve yağ oranı da yüksektir.” Kefirde bulunan probiyotikler sindirimi iyileştirir ve bağışıklık sistemimizi destekler. Beslenme uzmanına göre probiyotikler aynı zamanda bağırsak zarının onarılmasına da yardımcı oluyor ve diğer önemli besinlerle eşleştirildiğinde "sızdıran bağırsaklara" karşı koruma sağlayabiliyor. Woodhurst, "Kefirin harika yanı, yalnızca probiyotik içermemesi değil, aynı zamanda vitaminler, mineraller, sağlıklı yağlar ve çok önemli proteinden oluşan tam bir komplekse sahip olmasıdır" diye açıklıyor. "Kullandığınız kefirin etkisi kalitesine bağlıdır, mağazadan satın aldığınız kefiri alırken kullanılan diğer içerikleri, koruyucuları ve dolgu maddelerini kontrol edin ve bunların bağırsak sağlığınız üzerinde zararlı bir etkisi olmadığından emin olun."