Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Patlıcan severler, bu sizin için. Ella Mills'in "Bu sos hemen her şey ile gidiyor", dediği sağlıklı ve pratik tarifini deneyin.
Fotoğraf: Nassima Rothacker
Patlıcan severler, bu sizin için. Güneşte kurutulmuş domatesler, sarımsak, tahin, badem ezmesi, çam fıstığı ve maydanoz bu tarifi leziz yapıyor. Akçaağaç şurubu biraz tatlılık veriyor ancak eğer tuzlu tercih ediyorsanız, şurubu eklemeyebilirsiniz. Bu sos hemen her şey ile gidiyor, ben her zaman iki katı yapıyorum ki hafta içinde de kalanların keyfini çıkarabileyim.
6 kişilik servis için;
4 patlıcan
2 yemek kaşığı tahin
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı pürüzsüz (parçacıksız) badem ezmesi
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)
250gr güneşte kurutulmuş domates
1 cm.lik parçalar halinde doğranmış 3 diş sarımsak
Bir avuç maydanoz
Büyük bir avuç çam fıstığı
Zeytinyağı
Tuz
Izgarayı (ya da fırını) en yüksek ayarda ısıtın. Bir çatal kullanarak patlıcanları delin ve pişirme tepsisine yerleştirin. 20 dakika kadar ara ara çevirerek, dışı siyah ve içi yumuşak olana kadar közleyin. Soğuması için kenara koyun. Tahini geniş bir kaseye koyun, limon suyunu, badem ezmesini, akçaağaç şurubunu (eğer kullanıyorsanız) ve bir tutam tuzu ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Domates ve sarımsağı ayrı bir kasede karıştırın. Patlıcanlar soğuduktan sonra, onları ikiye bölün ve bir çatal kullanarak pişmiş içini kabuğundan ayırın ve dış kısımlarını atın. Patlıcan içini tahinli sos kasesine ekleyin. Domates karışımının yarısını da bu kaseye ekleyip, hepsini güzelce karıştırın. Patlıcan karışımını bir servis tabağına dökün ve üstüne domates karışımının geri kalanını ekleyin. Servis etmeden önce üzerine maydanoz ve çam fıstıkları ekleyip, biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun!