Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Tarabya’da Boğaz manzarasına karşı, özel bir gastronomi deneyimi sunan KAICY, servis anlayışında özenle düşünülmüş zarafeti ve samimiyeti bir araya getiriyor.
Kökleri Akdeniz’in antik uygarlıklarından gelen KAICY, adını Antakya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen ve üzerinde “KAICY” yazılı bir Roma mozaiğinden alıyor. Eski çağlarda evlerin girişine yerleştirilen bu mozaik, kötü enerjiyi uzak tutmayı ve olumlu bir atmosfer yaratmayı simgeliyordu. Yunan dilinde “Ve sen, ne dilersen sana da aynısını dilerim” anlamına gelen KAICY, misafirperverlik, iyi niyet ve pozitif enerjinin zarif bir yansıması.
Gamze Cizreli'nin yaratıcısı olduğu KAICY’nin mutfağı, Levanten mutfağının klasik tatlarını, yaratıcı dokunuşlarla yeniden şekillendiriyor. KAICY’nin menüsü, her üç ayda bir mevsimsel ve yenilikçi bir yaklaşımla güncellenerek misafirlerine daima taze ve yaratıcı tatlar sunacak.
İstanbul’un yeni buluşma noktasının mutfağında, alanında uzman ve yaratıcı bir ekip bulunuyor. Michelin yıldızlı mutfaklarda deneyim kazanmış Şef Aziz Doğrucu ve mutfak mentoru Murat Aslan, Levanten mutfağını yenilikçi bir perspektifle yeniden tanımlıyor. İşletme Müdürü Aybars Taşdan, uluslararası düzeydeki birikimiyle restoranın operasyonel mükemmeliyetini sağlıyor. KAICY, Atelier Rebul işbirliğiyle mekâna özel zarif bir koku tasarlayarak misafirlerine çok duyusal bir deneyim sunuyor. Ayrıca Madam Malachite’in deri işçiliğini tasarım ile buluşturan servis öğeleri zarafeti vurguluyor.
Başlangıçlardan limonlu brioche ile servis edilen taramanın çok özel olduğunu vurguluyor mekan. Ana yemeklerde, ağır ateşte pişirilmiş kuzu kol, yanında safranlı zereşkli pilav mutlaka denenmeli. Tatlı olarak da Kireçte pişirilmiş Kabak Tatlısı üzerinde tarçınlı çöven köpüğü, tahin ve balzamik dondurma ile servis ediliyor.
Cizreli “Seçmek gerçekten zor, ben olsam her geldiğimde farklı bir KAICY lezzeti denerdim” diyor.
KAICY’nin sanat ve zanaat ile iç içe geçmiş tasarımı, markanın yaratıcısı Gamze Cizreli, iç mimari projesini hazırlayan Toros & Partners ile kurumsal sanat danışmanı ve küratör Begüm Güney’in vizyonuyla şekillenmiş. Nahide Büyükkaymakçı’nın göz alıcı cam enstalasyonuyla birlikte değerli sanatçılar Aslı Özer, Hazal Haznedaroğlu, Hybrid, Şahika Altınsoy ve Taner Şekercioğlu’nun eserleri, mekanın duvarlarını süslüyor. Hatay’daki ahşap zanaatkarları tarafından karakılçık buğdayı desenleriyle süslenen el oyması Neolonca tabaklar, KAICY’nin gelenekle moderniteyi birleştiren vizyonunu destekliyor.
Yüksek tavanlar, kemerler, zemindeki özel tasarım mozaikleri ve zeytin ağaçları ile KAICY Akdeniz’in ferah estetiğini yansıtıyor. İç dekorasyonda kullanılan pastel toprak tonları, dokulu kumaşlar ve doğal malzemeler, huzurlu bir zarafet atmosferi yaratıyor. Her detay, KAICY’nin sofistike ve misafirperver ruhunu yansıtarak mekanı sadece bir restoran değil, aynı zamanda tüm duyulara hitap eden bir sanat alanı haline getiriyor.
Yeniköy Tarabya Caddesi No:3 Tarabya Sarıyer 34457