Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Amerika, Avrupa, Asya, Hindistan ve Orta Doğu'da birçok ödüllü Michelin Yıldızlı restoranıyla büyük bir marka haline gelen Hakkasan, dünya çapındaki ününü İstanbul'a taşıyor.
Eylül ayından bu yana seçkin misafirlerini ağırlayan Hakkasan 2024 için Michelin Rehberi tavsiyesi ve Gault & Millau tarafından prestijli ödüllerle şimdiden öne çıkıyor.
Hakkasan’ın gastronomik yolculuğu kadar hikayesi ve ilham kaynağı da çok etkileyici. 2001 yılında kurulan restoran, adını kurucusu Alan Yau'nun öne sürdüğü terimden almaktadır: Hakka-san. "Hakka", Yau'nun kökenlerini ifade ederken, "san" ise derin saygı göstermek amacıyla kelimelere eklenen bir Japon onursal unvanıdır. Bu terim, Yau'nun ve ailesinin benzer özelliklere sahip insanlara duyduğu saygıyı simgeliyor.
Öne çıkan özellikleri: Hakkasan, ödüllü şeflerinin önderliğinde hazırlanan menüsü ile misafirlerine dünya standartlarında bir mutfak deneyimi sunuyor. Kantonez lezzetlerinin kutlaması olan menü, otantik Çin mutfağının modern bir yorumunu içermekte olup en kaliteli malzemeler ve uzman geleneksel teknikler kullanılarak zamansız ancak yenilikçi imza yemeklerin ortaya çıkmasına olanak tanıyor. Mutfağındaki bu yaklaşımı, tasarımına, şarap ve içki programına, hizmetine ve marka standartlarına entegre eden Hakkasan’da çoğu yemek paylaşıma yönelik, bu sayede misafirler çeşitli lezzetleri deneme fırsatına sahip oluyor. Gelenek gözetilerek hazırlanan tüm yemekler, modern ve otantik bir izlenim sunuyor.
Menüde en sevilen üç seçenek: “Pekin Ördeği”, “Merlot ile Karabiberli Dana Bonfile Sote” ve “Bal ile Izgara Şilili Deniz Levreği” menüdeki en popüler lezzetlerden sadece birkaçı.
Tek bir yemek yenecekse hangisi olmalı: Hakkasan’ın imza yemeği olan “Pekin Ördeği” misafirlerin büyük beğenisini kazanıyor.
Dekorasyon: Dünyaca ünlü Kanton mutfağının en beğenilen lezzetlerinin modern yorumlarını misafirleriyle buluşturan Hakkasan İstanbul, İstanbul Boğazı’nın nefes kesici panoramik manzarasına sahip olan Mandarin Oriental Bosphorus’ta yer alıyor. Lüks ve zarif bir atmosfere sahip olan restoranın dekorasyonu ise Campbell House’a ait. Modern tasarım ile geleneksel Çin motiflerini birleştiren restoran, koyu renkli ahşap paneller, zengin malzemeler ve hafif aydınlatma kullanımıyla öne çıkıyor.
Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Caddesi, No:62, 34345 Beşiktaş/İstanbul