Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Türkiye’nin ilk ve tek iki Michelin yıldızlı şefi Fatih Tutak’ın liderliğinde The Peninsula Istanbul’un çatı katında kapılarını açan Gallada, şehre yeni bir soluk getiriyor.
Şef Fatih Tutak, kendi Türk mirasından ve Türkiye’den Çin’e, oradan Güneydoğu Asya’ya uzanan profesyonel yolculuğundan esinlenerek lezzetli, yenilikçi ve özgün bir Türk-Asya mutfağı yaratıyor.
Öne çıkan özellikleri: Türk-Asya mutfağının olağanüstü lezzet yolculuğunu bu kadar yüksek seviyede bir tat algısı ile yaşatıyor olmak Gallada’nın fark yaratan en önemli özelliklerinden. Misafirlerine 360 derece hizmet vermek üzere bir yaşam alanı olarak tasarlanan Gallada, menüsü, atmosferi, eşsiz Boğaz manzarası ve dekorasyonuyla bütünleşen müzikleri ile tüm duyularınızı tatmin edecek bir yolculuğa çıkarıyor.
Gallada'nın menüsü: İpek Yolu rotası boyunca keşfedilen lezzetlere yer verilen, Türk-Asya mutfağının birbiri ile harmonisi olarak nitelendirilen menüde her tabağın birbirinden farklı bir hikayesi bulunuyor. Gallada’nın deneyimli şefleri, başlangıçlar, dumpling’ler ve ana yemeklerden farklı lezzetleri kombine ederek birkaç ziyarette tamamlayabileceğiniz zengin bir menü sunuyor. Şef Fatih Tutak’ın yanı sıra Özgür Taylan Yücel'in Head Chef olarak yer aldığı mutfakta, Türkiye'nin seçili illerinden gelen ürünler mevsimsel sebzelerle bütünleşerek yüceltilirken, daha sürdürülebilir bir kaynak sağlama yaklaşımı benimseniyor.
Tek bir yemek yenecekse hangisi olmalı: “Ördek”, “Şaşlık”, “Adana Kebap Dumpling” ve “Tuna” imza lezzetleri arasında yer alıyor.
Dekorasyon: Gallada'da, diğer tüm The Peninsula otellerinde olduğu gibi, Feng Shui felsefesi ve ilhamı her köşede kendisini hissettiriyor. Asya kültürünün eşsiz motifleri, eski yolcu limanı binasına adapte olmuş lokal detaylar ile sunduğu ahenk gösterisi misafirleri adeta büyülüyor.
Gallada’nın mimarisi; restorandan bağımsız olarak bir üst katta konumlanan Topside Bar’ın lüks bir geminin güvertesinde içeceklerinizi yudumluyormuşsunuz hissini veren kendine has tasarımıyla taçlanıyor. Dikkatleri üzerine çeken mimarilerinin yanı sıra, her iki mekanın servis ürünleri, duvar kağıtları, saksıları ve birçok el yapımı sanat eserleri kendi alanlarında uzman zanaatkarlar tarafından özel olarak tasarlanmış. Türk kumaşları, armatürleri ve mozaiklerle zengin bir şekilde donatılan ana bölümde 256 misafir ağırlayabilen Gallada, cam pavilyon aracılığıyla muhteşem bir açık hava terasına uzanıyor. Terasta yer alan nar ağaçları ve çeşme ise Tarihi Yarımada’nın eşsiz manzarasını çerçeveleyen büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor.
Adres: Karaköy, Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi, Kemankeş Cd. No:34 34425 Beyoğlu/İstanbul