Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Pera’da eski Amerikan Konsolosluğu Ek Binası’nda yer alan ve heyecan verici menüleriyle Tayland mutfağı için en prestijli gastronomi ödülü olarak bilinen Thai Select ödülünün sahibi olan Çok Çok Pera, şehirde Tayland mutfağını tanıtan en önemli restoranlardan biri olarak öne çıkıyor.
Dünyada fark yaratan “Contemporary Thai” mutfağından lezzetler sunan mekân, ilhamını 20. yüzyılın başlarında seyahatin altın çağına dahil olan Ernest Hemingway ve Agatha Christie’den alıyor. Bir zamanlar İstanbul'a giden tarihi İpek Yolu üzerinde Hemingway ve Christie gibi gezginleri cezbeden botanik ve baharatlardan esinlenen gastronomik maceralar yaşatıyor.
Öne çıkan özellikleri: Uzun yıllar Tayland Kraliyet Ailesi’nin yemek organizasyonlarını üstlenen Tayland Kraliyet Şefi Khun Nuch önderliğinde hazırlanan özgün yemekler ve imza kokteyller, Çok Çok Pera’nın öne çıkan en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Şefin yönetimindeki genç ve cesur ekibin harikalar yarattığı mekân, misafirlerine modern dokunuşlarla hazırlanan Tayland lezzetleri ile eşsiz bir deneyim vaat ediyor.
Çok Çok Pera’nın misafirlerine sürprizleri ise bu kadarla sınırlı değil. Çoğunlukla Tayland ve Güneydoğu Asya’dan gelen malzemelerle hazırlanan tariflere, ilhamını yine Hemingway’den alan Ernest’s Bar by Fatih Akardem’in reçeteleri eşlik ediyor. Ünlü Bar Master Fatih Akerdem, Ernest’s Bar’da misafirlerine zamansız bir ambiyans eşliğinde enfes kokteyller sunuyor. “Sweet Temptation”, “Tamarind Express”, “Ernest Hemingway Special Daiquiri”, “Coffee Topkapı” ve “Singapore Sling” gibi Ernest’s Bar’ın sevilen kokteyllerinin her birinin ayrı bir hikayesi bulunuyor. Kokteyllerde Asya otları ve baharatlarının yenilikçi kullanımı da hoş sürprizlerden sadece biri.
Menüde en sevilen üç seçenek: “Yeşil Körili Deniz Tarağı”, “Massaman Körili Kuzu Kaburga” ve “Kırmızı Köri Ördek” imza lezzetleri arasında yer alıyor.
Tek bir yemek yenecekse hangisi olmalı: Tek bir yemek yenecekse Şef Khun Nuch’un önerisi, “Zerdeçallı Levrek”.
Dekorasyon: Çok Çok Pera’nın menüsü kadar dekorasyonu da oldukça etkileyici. 20. yüzyıla ait tropikal bitkilerin dikkat çekici illüstrasyonları, mekânın özgün karakterini ön plana çıkarıyor. Klasik Tayland stilinden esintiler barındıran ve bulunduğu binanın ruhuna uygun tasarımı Kay Ngee Tan Architects’in kurucusu, ödüllü mimar Kay Ngee Tan’ın imzasını taşıyor.
Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Caddesi, No:54/A, 34430 Beyoğlu/İstanbul