Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
BİZ İstanbul, kültürel sürdürülebilirlik konseptiyle yola çıkarak, İstanbul mutfağının unutulmaya yüz tutmuş değerlerini, geleneklerini, ritüellerini, yeme-içme alışkanlıklarını yaşatmayı amaçlıyor.
Yüzlerce yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’un kültürel çeşitliliğini yansıtmak, bu zenginliği tüm dünyaya tanıtmak ve farklı etniklerin bir arada yaşama kültürünü, gelenek ve ritüellerini birlikte kutlamak arzusuyla tasarlanan BİZ İstanbul, Atatürk Kültür Merkezi’nde misafirlerini ağırlıyor.
Öne çıkan özellikleri: İstanbul’un köklerinden ve geleneklerinden güç alan BİZ İstanbul, menüsünü şehrin tecrübesi, mevsimsel döngüleri ve kendi coğrafyasındaki ürünler etrafında oluşturuyor. İstanbul mutfağının karakterini yansıtan menülerindeki lezzetler, deneyimli Şef Tolga Atalay ve Executive Şefler Bekir Karaman ve Mesut Uysal liderliğinde şehrin mutfağının orijinal reçetelerinden ilham alınarak modern teknikler ile yeniden yorumlanıyor. Mutfağında her daim mevsime uygun ürünlerle hazırlanan menüleri yıl boyunca değiştirilerek misafirlere sunuluyor. İstanbul’a iz bırakmış bütün medeniyet ve inançların özel günleri ve tariflerinin de hatırlandığı BİZ İstanbul’da, unutulmaya yüz tutmuş, nadir bilinen tarifleri enfes teras manzarası eşliğinde deneyimleme fırsatınız oluyor.
Menüde en sevilen üç seçenek: BİZ İstanbul, İstanbul mutfağının lezzetlerini deneyim, fırsat ve yapılarına göre 3 farklı bölümde misafirlerine sunuyor: Has Salon, Bar ve Lounge, Lokanta. Uzun ve mükellef bir İstanbul mutfağı deneyimi yaşamak isteyenler için tasarlanan, muhteşem Tarihi Yarımada manzaralı Has Salon menüsünden “İskorpit Pilaki”, tabure üzerinde bar etkileşimini, tamamen açık olarak tasarlanmış mutfağın hararetli trafiğini seven, genç ve neşesi bol ortamı tercih eden misafirler için Bar ve Lounge menüsünün imza lezzeti “Kuzu Pirzolaya Sarılı Kokoreç” ve Artizan kokteyller, Lokanta bölümünde ise İstanbul evlerinde ve esnaf lokantalarında pişen, mevsiminde servis edilen muhteşem zeytinyağlılar ve “Trakya Kıvırcık Kuzu İncik” denenebilir.
Tek bir yemek yenecekse hangisi olmalı: Has Salon menüsünde yer alan “Talaş Böreği” mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında birinci sırayı hak ediyor.
Dekorasyon: 270 derecelik muhteşem İstanbul manzarasıyla BİZ İstanbul, ikonik AKM binasıyla örtüşen bir tasarıma sahip. Gastronomiyi merkezine alan bir mekân olmanın ötesinde hem yerli hem de yabancı konukları için bir kültür deneyimi sunma hedefinde olan BİZ İstanbul’da tarih, toplum, kültür, sanat ve gastronomi temalı seçkin referans kitaplardan oluşan bir kütüphane sizi karşılıyor. Mekân, uzun bir koridor boyunca sıralanan kütüphanenin ardından, üç farklı konsepte özel olarak dekore edilmiş farklı alanlarda misafirlerine benzersiz bir İstanbul deneyimi vaat ediyor.
Adres: Gümüşsuyu, Mete Caddesi No: 2, 34437 Beyoğlu/İstanbul