07 Mart 2015

Sea Bass Ceviche

YAZI: BRUNO SANTA CRUZ

Son yıllarda tüm dünyada popülerleşen bir tad olan Ceviche denilince akla ilk olarak Latin Amerika geliyor. Narenciyeden gelen tazeliğin baharatlarla birleşmesiyle oluşan bu muhteşem lezzet, 30 yıl öncesine kadar Perulu balıkçıların geleneksel yemeğiydi. Bu mütevazi yemek, denizden yeni çıkmış balıkların misket limonu, soğan ve acı biberle karıştırılmasıyla yapılıyordu. Günümüzde dünyanın her yerinde cevicheros olarak adlandırılan ceviche şefleri var ve hala 5 ana malzemeyle bu mükemmel tadı oluşturuyoruz: taze balık, soğan, acı kırmızı biber, tuz ve misket limonu suyu.
 
Balığın yanısıra aklınıza gelen her türlü deniz mahsülünü misket limonu, passion fruit ya da yaratıcılığınıza teslim olup seçeceğiniz farklı tadlarla birleştirebilir, çeşitlendirebilirsiniz. Bu sağlıklı ve lezzetli mutfak yolculuğunda bana eşlik etmeye davetlisiniz. İlk tarifimiz levrek ceviche ile başlıyoruz. Pişman olmayacaksınız.
 
 
Sea Bass Ceviche
 
Malzemeler:
400 gr Temizlenmiş Levrek Balığı filetosu 
150 gr Ince doğranmış kırmızı soğan
20 gr Ince doğranmış kırımızı acı biber 
5 gr Ince doğranmış taze kişniş
3 gr Taze rende edilmiş Zencefil  
300 ml Yeşil limon suyu
50 ml Tam yağlı süt
10 ml Balık sosu
5 gr Tuz
2 gr Ezilmiş tane karabiber 
 
Hazırlanışı:
Levrek filotalarını 1er santimlik küp şeklinde kesiyoruz.
Kesilen levrekleri derince bir kabın içine koyuyoruz. Balıkların üzerine kırmızı soğan, kırmızı acı biber, zencefil ve tuz, biber ekleyip karıştırıyoruz. 
Sonrasında yeşil limon suyu ve balık sosu ilave edip 1 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
En son olaraktan süt ilave edip tadını kontrol ediyoruz.
Garnitür olarakta haşlanmış taze mısır ve tatlı patates kullanıyoruz.
 
Afiyet olsun.

ETİKETLER: VOGUE GURME , YEMEK TARİFLERİ