Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Pera Müzesi, farklı duyulara hitap eden etkinliklerine bir yenisini ekleyerek "Çakal Lezzetler" programıyla işbirliği yapıyor.
Pera Müzesi, müzisyen ve yönetmen Emir Yargın'ın hazırlayıp sunduğu Youtube programı Çakal Lezzetler ile yemek ve sanatı harmanlayan bir işbirliğinde. Duyulara hitap ederek sanatın etki alanını artırmayı hedef edinen müzedeki sergiler Emir Yargın'ın yemek tariflerine ilham veriyor. Programın ilk bölümü için “Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür” sergisini gezen Yargın'ın Halil Altındere’nin “Kanuni Sultan Süleyman'ın Cuma Namazı’na Gidişi” isimli eserinin renklendirilmesinde kullanılan çay, kahve ve tarçından etkilenerek oluşturduğu ilk tarif Pumpkin Spice Latte.
Resimlerden ilhamla hazırlanan tarifler youtube kanalından izlenebilirken, ortaya çıkan lezzetler de Pera Café'de sanatseverlerle buluşuyor. Yeni bölümü için müzenin “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” ile “Osman Hamdi Bey” sergilerini gezen Yargın'ın bir sonraki tarifi ise kuruyemiş ve baharatlarla hazırlanan Hindili Saray Pilavı.