Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Kalpleri her gün, sadece en iyi malzemeleri -koruyucusuz- kullanarak taze pişmiş ürünler yaratmaktan geçen Özlem Kunduracı ile Yaprak Acıman tarafından kurulan Rustique Mutfak, İstanbul’un yükselişe geçen semtlerinden Arnavutköy’de bir ara sokakta konumlanıyor. Yolları Mutfak Sanatları Akademisi’nde kesişen iki ortak uzmanlık alanları ekşi mayalı ekmekler olsa da, gün boyu çıkan sağlıklı tatlılar ve kahvaltı seçenekleri oldukça dikkat çekiyor.
Öne çıkan özellikleri: Ekşi mayalı ekmekleri, kurabiyeleri, şekersiz ve doğal malzemelerle hazırlanan tatlılarıyla şehrin merkezinde Vogue Türkiye okuyucuları için sağlıklı bir seçenek
Menüde en sevilen üç seçenek: Sosisli Çırpılmış Yumurtalı Ekşi Maya Kruvasan Sandviç, Dani’nin favorisi (Patates waffle, göz yumurta ve avokado), Tahinella (Unsuz, şekersiz ve tahinli kurabiye)
Tek bir yemek yenecekse şef Yaprak Acıman’ın önerisi: Taze makarna. Özellikle de tortellini ya da glütensiz ravioli.
Dekorasyon: 300 yıllık bir köşkün büyülü atmosferinde Ermeni taş ustalarının tek tek işlediği yer karoları, kök boyalı fresklerle süslü tavanları ve iki kadının dokunuşu ile bütünleşmiş ismi gibi rüstik bir mekan.
Adres: Arnavutköy, Eğlence Sokak, No:8, Beşiktaş/İstanbul