Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
2024-25 Sonbahar/Kış Paris Moda Haftası kapsamında şehrin eşsiz lezzetlerini keşfe çıkın.
Art Deco esintili restoranlardan çağdaş tarzda olanlara Fransız, Arjantin, Akdeniz, Lübnan ve daha birçok dünya mutfağına ev sahipliği yapan Paris’in zengin gastronomisini şehrin öne çıkan restoranlarıyla deneyimliyoruz. 2024-25 Sonbahar/Kış Paris Moda Haftası başlamışken şehirde gastronomik bir yolculuğa çıkmak isteyenler için Paris’in en yeni restoranlarından klasik olanlarına kadar zengin bir seçki derledik.
Yeni Lezzetler:
Maxim’s
Eyfel Kulesi ve Seine Nehri arasında konumlanan ve belle époque mimarisiyle öne çıkan restoran yenilendi. 1893’te kurulan bu tarihi yerin konukları arasında Edward VIII’den Jean Paul Gaultier’e kadar uzanan bir liste var. Burjuva gastronomi klasiklerinin yer aldığı menüde peynirli sufleden Grenoble usulü dil balığına kadar yenilenen klasikler ve güncel dünya mutfaklarından lezzetler bulunuyor. Restoranın atmosferine hakim olan freskler, eğimli aynalar, tablolar, meyve alegorileri ve kadife detaylar gibi dekoratif sanat öğeleri yer alıyor.
Renoma Cafe Gallery
Bir sanat galerisinin içine konumlanan bu restoran zengin büfe tarzı brunch seçkisiyle öne çıkıyor. Endüstriyel tarzda tasarıma sahip mekanda aynı zamanda doğrudan ünlü George V Bulvarı'na açılan bir teras da bulunuyor. Menüsü ise meşhur Fransız usulü tostlardan kek ve turtalara kadar yerel tatlar içeriyor. Sokak sanatından ilham alan iç mekan tasarımında estetik açıdan farklı çağlara ait mobilyalar, deri sandalyeler ve pop art sanat öğeleri dikkat çekiyor.
Kapara
Michelin Yıldızlı şef Assaf Granit liderliğinde yönetilen Kapara, ikonik bir Akdeniz gastronomi noktası olarak faaliyet veriyor. Kapara’nın spesiyalitelerinden oluşan rengarenk tabaklar Fransa, Yunanistan, Lübnan ve İsrail mutfaklarından seçkiler sunuyor. Sade bir ambiyansa sahip restoran lezzetli yemekler eşliğinde her akşam canlı performanslara yer veriyor.
Laurent
Eylül 2023'te, şef Mathieu Pacaud liderliğinde yenilenen restoran, Paris’in en güzel 10 restoranı arasında olmayı hedefliyor. Paris Society'nin sanat direktörü Cordélia de Castellane, iç mekanda kullandığı yüksek tavanlar, pastel renkli duvar kağıtları, hasır koltuklar ve gösterişli halılarla şık ve ihtişamlı bir atmosfere imza atıyor. Menüde ise füme somon, havyar ve mavi ıstakoz salatası gibi balık ürünleri ağırlıklı bir seçkiye sahip olsa da kırmızı et severler için de alternatifler düşünülmüş.
La Chambre Bleue
19. yüzyıldan kalma eski bir konakta yer alan restoran Malaga doğumlu şef Dani Garcia’nın yönetiminde İspanyol geleneğine dayalı avangard Akdeniz mutfağını sunuyor. Picasso’nun Paris’te yaşadığı süre boyunca “Mavi Dönem” olarak adlandırdığı eserlerinden ilham alan restoran, Maison Delono Paris Oteli’nin içinde konumlanıyor. Restoran Endülüs kökenlerine sadık kalan bir menüye sahipken taze balık tezgahı, kübist vurgular ve seramik fresklerle Akdeniz ruhunu hissettiriyor.
Değişmeyen Klasikler:
La Perouse
1910’da yaşanan sel felaketinden kurtulan ve İkinci Dünya Savaşı’nda sığınak olarak kullanılan bu etkileyici tarihe sahip restoran günümüzde kişiye özel tadım menüleriyle öne çıkıyor. 2019’da Cordelia de Castellane tarafından yeniden restore edilen restoran belle époque bir atmosfere sahip. Öte yandan geçmişte Quai des Orfèvres edebiyat ödüllerini vermesiyle ünlenen bu tarihi mekanın özenle hazırlanmış menüsünde Périgueux soslu yer mantarlı hindiden Hollandaise sosla süslenmiş kalkana kadar zengin bir seçki bulunuyor.
Anahi
Büyüleyici bir ortamda yer alan restoran, 1920'lerde bir kasap dükkanıyken, Madrid asıllı şef Carmina Lebrero tarafından latin esintili bir restorana dönüştürüldü. Paris’in kalbinde mum ışığı eşliğinde ateşli bir Güney Amerika mutfağı deneyimlemek isteyenler için düşünülmüş restoran, geleneksel sunumlarıyla dikkat çekiyor.
Le Flandrin
80 yılı aşkın süredir tarihi bir tren istasyonunda klasik Fransız mutfağı lezzetlerini sunan restoran Şef Gilles Malafosse yönetimindeki bir brasserie. Yakın zamanda iç mimar Joseph Dirand tarafından art deco tarzında yenilenen restoranda ahşap ve pirinç işlemeli detaylar, hardal sarısı ve haki renkte döşemeler öne çıkıyor.
Costes Restaurant
5 yıldızlı Hotel Costes’in içinde konumlanan restoran, günün her saati yemek servisi yapıyor. İtalyan tarzı bir terasa ve sanatçı Jean-Louis Costes’in özel seçkilerinden oluşan bir menüye sahip restoran, geleneksel gastronomi anlayışına çağdaş bir yorum getiriyor. Yeni nesil gastronomik restoranın menüsü, mevsimlik malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden oluşuyor. Öte yandan mekanın DJ performansları da oldukça popüler.
Ralph’s
Amerikan tasarımcı Ralph Lauren’in Paris mağazasında açılan ilk moda kafesi Saint-Germain’de konumlanıyor. Maryland tarzı yengeç keklerinden New York cheesecake'e kadar ikonik Amerikan mutfağını Fransız lezzetleriyle harmanlayan bu restoranda tasarımcı Ralph Lauren’in en sevdiği kokteyllere de yer veriliyor. Retro esintili bistro sandalyeler, pirinç işlemeler ve ferforje masaların ziyaretçileri karşıladığı alanda mermer bir şömine ve kristal avizeler şık bir atmosfer yaratıyor.