Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Dünyanın dört bir yanından şefler, bu yıl damaklara olduğu kadar ruha da hitap ediyor.
Dünya gastronomisinde yeni yıl, yeni lezzetler demek. 2025 yılı gastronomi evreninde bir devrim yaratıyor. Bu yılın öne çıkan restoranları sofranıza sadece yemek değil, aynı zamanda birer hikaye ve deneyim vaat ediyor. Listemizdeki restoranların her biri atmosferleri, kullandıkları malzemeleri ve yaratıcı sunumları ile ön plana çıkıyor.
Bu yılın en heyecan verici lezzet durakları, cesur dokunuşlarla klasikleri yeniden yorumlayan şeflerden, doğadan ilham alan sürdürülebilir mutfaklara kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Bu listede Berlin sokaklarından, Yunanistan sahillerine, Canada’dan, Güney Afrika’daki sofralara yolculuk yapıyoruz. Dünyanın dört bir yanından seçtiğimiz en özel restoranlara konuk olmaya hazır mısınız?
İşte 2025 yılında sıkça karşımıza çıkacak ve en çok konuşulacak olan restoranların listesi:
Theke, Berlin’in Wedding semtinde bulunuyor. Menüsü, günlük olarak değişen mevsimsel lezzetlerden oluşuyor. Perşembe ve cuma günleri aperitif yiyecek saatleri ile keyifli bir atmosfer müdavimlerini bekliyor.
Pancho maiz, Meksika’nın Merida şehrinde yer alıyor. Menülerinde, büyük annelerinden aldıkları tariflerden ilham alarak modern dokunuşlar ile benzersiz bir deneyim sunuyorlar. Gelenek, burada modernlik ile buluşuyor. Her lokmada farklı tatlar sizi bekliyor.
The Mallar Lounge, Kanada’da bulunan Fairmont Chateau Whistler otelin içinde yer alan ikonik bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Göz alıcı dağ manzarası ve yerel lezzetler ile oluşturulmuş menüsünü tadarken, caz melodileri size eşlik edecek. Rahat ve şık atmosferi ile kayak sonrası dinlenmek ve eşsiz bir deneyim yaşamak için doğru adres diyebiliriz.
Stou Kosta Vasileiadis, Kalamata’da bulunan bir aile işletmesi. Bu restoranda, mevsimin en iyi lezzetleri sizleri karşılayacak.
Koffeteria, Houston, Teksas'ın East Downtown bölgesinde bulunan Şef Vanarin Kunch’un yenlikçi mutfağı, 2025 yılında adından birçok yerde söz ettiriyor. Geçtiğimiz sene ise The New York Times tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en iyi 22 fırın arasına girdi.
Goa’nın başkenti Panaji’de bulunan Isabella’s Tapas, İspanyol ve Portekiz mutfağından ilham alıyor. Tapas kültürü, samimi atmosferi ve özgün lezzetleri ile misafirlerini bir araya getiriyor.
Gigi, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde Waterfall Corner bölgesinde yer alıyor. Mutfağı şef Moses Moloi tarafından yönetiliyor. Moloi, 2024 yılında Güney Afrika Restoran ödüllerinde En İyi Şef ödülüne layık görüldü. Şef menüsünde, Güney Afrika mutfağını Japon, Avrupa ve Güney Amerika esintileri ile harmanlıyor.
Chez Wen Cuisine, Scotts Head adlı balıkçı köyünde, deniz kenarında yer alan küçük bir restoran. Taze deniz ürünlerini ve otantik Karayip lezzetlerini deneyimlemek isteyenler tarafında sıkça tercih ediliyor.
Lamache Restaurant, Laos'un Luang Prabang şehrinde, Mekong Nehri kıyısında yer alan bir restoran. Bu restoranın tarihi 1898 yılına dayanıyor. Tarihe kraliyet ailesinin favori dondurmacısı olarak geçmiş ve günümüzde ise yerel lezzetleri denemeniz için ideal bir seçenek sunuyor.
Pastelaria Morabeza, Cape Verde'nin São Vicente Adası'ndaki Mindelo şehrinde bulunan popüler bir pastane. Yerel halkın ve turistlerin sıkça tercih ettikleri popüler bir buluşma noktası. Burada taze bir kahve eşliğinde birbirinden lezzetli tatlıların tadını çıkarabilirsiniz.