Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Kapsayıcı menüler, cesur ve yeniliklere açık lezzetler ve hiç olmadığı kadar popülerleşen tatlar... 2023'ün popüler gastronomi trendlerini keşfediyoruz.
Kapsayıcı menüler, cesur ve yeniliklere açık lezzetler ve hiç olmadığı kadar popülerleşen tatlar... 2023'ün popüler gastronomi trendlerini keşfediyoruz.
Kapsayıcı menüler
Her yıl gastronomi tahminleri listesinin hiç beklenmedik sürprizleri olur. 2023’ü geçmiş yıllara göre daha az sürprizli ve daha çok bilinçli bir yıl olarak tanımlayabiliriz şimdiden. Gelecek yıla baktığımızda, seyahat, iklim dostu yemek ve sağlıklı yeme ve içmenin 2023'ün en büyük yiyecek ve içecek trendlerinden bazılarını güçlü bir şekilde etkileyeceğini tahmin ediliyor.
Bitki bazlı makarnalar
Mutfakların eşsiz ve pratik lezzeti makarnalar, 2023 yılında da yıldızı parlayanlar arasında olacak. Tabii çağa uyum sağlayan, yeni güncellemelerle… Bitki bazlı yeme alışkanlığı son birkaç yılın yükselen trendlerinden biri. Makarnalar da bu trende kayıtsız kalamayacak. havuç, kabak, yeşil muz, patates ya da karnabahar gibi sebzelerden yapılan makarnalara sofralarımızda daha çok yer açacacağız gibi görünüyor. Bu sayede çok sevdiğimiz makarnayı istediğimiz sıklıkta yiyebiliriz sanki, ne dersiniz?
Tahin
Bugüne kadar bazı özel soslar dışında çok da öne çıkmamış tahini, 2023’te her sofrada göreceğiz. Glütensiz, fındıksız, süt içermeyen ve şekersiz yapısıyla daha geniş kitlelere ulaşabilen tahin şeflerin de vazgeçilmez sırları arasında yerini bulacak.
Tek başına yemek yemek: İhtiyaçtan çok daha fazlası
Son yıllarda sağlıklı yaşam trendlerini hiç olmadığı kadar takip ediyor, kişisel sağlımızı koruma ve iyileştirmenin yollarını arıyoruz. Sağlıklı bir beslenme rutini, düzenli antrenmanlar, kendimize vakit ayırma, mental sağlığımızı önceliklendirme gibi bu olumlu adımları attıkça kendimizle baş başa vakit geçirmeyi de eskisine göre daha çok sevdiğimizi fark ettiniz mi? Hatırlayın, çok değil kısa bir süre önce tek başına bir restorana gidip yemek yemek ya da bir kafede kendinize özel bir zaman ayırarak kahvenizi yudumlamak çok da yaygın davranışlar değildi. Ancak tek başına yemek yemek artık bir tabu değil; tek başına yemek yemek, üstelik bunu ihtiyaçtan çok daha ötesine taşıyıp keyifli bir deneyim haline getirmek 2023’ün yükselen trendleri arasında yer alacak. Restoranlar da gerek tasarımları gerek de menüleriyle tek başına yemek yiyenler için yemek deneyimlerini iyileştirmenin yollarını arıyorlar.
Hurma
Şekersiz ve glutensiz beslenenlerin çok uzun zamandır en iyi dostu olan hurma da bu sene popülerliğini artıracak. Atıştırmalık olarak tek başına tüketmenin yanı sıra şurup, sos ve daha fazlası şeklinde doğal bir tatlandırıcı olarak kullanıldığını fark edeceksiniz.
Tatlı ve tuzlu bir arada
Tatlı ve tuzlu tatların birleşimi aşina olduğumuz bir lezzet olsa da şu ana kadar o kadar da “popüler” değildi. Ancak 2023’te durum değişiyor. Restoranlar da sıklıkla karşılaşabildiğimiz bu tat, evlerimize de konuk olacak. Cesur ve yeniliklere açık olmak da fayda var.
Mantar
Mantarların popülerliğini kaybettiği bir dönem olabilir mi? Elbette hayır. Sürdürülebilir malzemeler, özellikle mantar, yerel kaynaklara yönelen şeflerin favori sebzelerindendir. Şitaki, kültür ve istiridye mantarları eski favoriler arasında yerlerini korusa da 2023’te daha özel mantarları da sofralarda göreceğiz. Hatta mantarın tek başına bir yıldız olduğu mezelerin de hiç olmadığı kadar popülerleşeceğini söyleyebiliriz.
Nostaljiye dönüş
Her ne kadar baş döndürücü bir hızda yaşasak da kendimizi sürekli geçmişin sıcak ve güvenilir kollarına bırakıyoruz, farkında mısınız? Gastronomi trendlerinde de buna benzer bir durum söz konusu. Bu nedenle önümüzdeki yıl daha fazla nostaljik yemeğin yeniden gündeme geldiğini göreceğiz. Büyükannelerin gizli tarif defterlerini ortaya çıkarmanın vakti geldi.