Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Fikri harika değil mi? Şahsen ben arada işin kolayına kaçıp bir avuç kuru meyve veya kuruyemiş yediğimi biliyorum, ama çoğu zaman da daha önceden hazırlayıp stokladığım bu atıştırmalıkları yemeyi tercih ediyorum, özellikle akşamları. Bazen akşam yemeği yemeyip sadece bu tip basit ve hafif atıştırmalıklarla günü bitirdiğimi bilirim, çok doyurucular ve iyi oranda lif içeriyorlar. Özellikle keten tohumlu krakerler bağırsak problemleri için birebir. Pazı cipsi benim en sevdiğim atıştırmalık olabilir, bir oturuşta koca tepsiyi bitirebiliyorum (hiç de suçluluk hissetmeden!). Ben kraker ve cipsleri kurutucu makinede yaptım, sizin aynı makineyi almanıza gerek yok, normal fırını da kullanabilirsiniz. Kurutma işlemini 45-50 derecenin altında yapmak gerekiyor, yoksa enzimler kayboluyor(bir önceki yazıda Raw Food felsefesini anlatmıştım). Kurutma makinesi aslında güneşi taklit ediyor, yani içindeki nemi yokediyor. Normal fırında kurutma işlemi şu şekilde olabilir; fırının kapağını hafif aralayın, fanı açın ve 50 dereceye getirin. Genelde kraker ve cips için 8 saat kuruma süresi var, o yüzden mümkünse akşamdan yapın, sabah kalktığınızda bitmiş olur. Bu tarifler ayrıca iftar ve sahur için de harika alternatifler, çünkü uzun süre tok tutma özellikleri var. Bu harika atıştırmalıklarla birlikte gidecek nefis dip sos tariflerini de veriyorum.
Pazı Cipsi
Sos için
-1/2 bardak ayçekirdeği içi
-1 çorba kaşığı limon
-1 çorba kaşığı yeşil soğan
-1/4 bardak taze baharatlar: biberiye, fesleğen, kekik...(zevkinize kalmış)
-1 diş sarımsak
-Himalaya tuzu & karabiber
1 demet pazıyı saplarından ayırıp, ellerinizle büyükçe parçalar halinde parçalayın. Sos malzemelerinizi Blender a koyup iyice püre haline gelene kadar geçirin. Ellerinizle sosu iyice pazı yapraklarına yedirip tepsiye karışık bir şekilde dizin. Tamamen kıtırlaşıncaya kadar 50 derecede 8 saat kurutun. Kapalı bir kapta hava almayacak şekilde muhafaza edin, 1 aya kadar dayanabilir.
Keten Tohumlu Kraker
-1 bardak keten tohumu, 2 saat suda bekletilmiş
-1 kapya biber
-2 diş sarımsak
-1/2 bardak kuru domates
-2 yeşil soğan
-1/4 bardak taze baharatlar: biberiye, fesleğen, kekik
-1/2 bardak maydanoz
-Himalaya tuzu & karabiber
Keten tohumu dışında bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Keten tohumları 2 saat suda kaldıktan sonra jelleşecektir. Bu jeli bir süzgeç yardımıyla süzüp içebilirsiniz, harika bir probiyotiktir. Süzdüğünüz keten tohumlarını robotta yaptığınız karışımla bir kapta elle karıştırın. Ardından bir spatula yardımıyla yağlı kağıt üstüne bu karışımı dikdörtgen şeklinde yayın. Tamamen kıtırlaşıncaya kadar, 50 derecede 8 saat kurutun. Kapalı bir kapta muhafaza edin, 1 aya kadar dayanabilir.
Mangolu Avokado Ezmesi
Avokado ezmesi çocukluğumdan beri masamızdan yaz kış eksik olmayan tek şey sanırım. Mango klasik ezme tarifine ayrı bir lezzet katıyor.
-1 avokado
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çorba kaşığı kişniş (tercihe bağlı)
-1/2 çorba kaşığı yeşil limon suyu
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1/4 mango, küçük doğranmış
Mango dışında tüm malzemeleri robottan geçirin. Mangoyu küçük küpler halinde kesip karışıma ekleyin.
Siyah Zeytin Pestosu
Pesto sosu favori soslarımdandır, ben de bunu en sevdiğim atıştırmalık olan siyah zeytinle birleştirdim.
-1/4 bardak kuru domates, 1-2 saat suda bekletilmiş
-1/4 bardak çam fıstığı
-1/2 bardak siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış
-1/4 bardak taze fesleğen
-1/4 bardak maydanoz
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tüm malzemeleri robottan geçirin.
Muammara
Bu muammara annemin üsulunden, yani ekmek içi olmadan, badem unuyla yapılıyor.
-3 bardak doğranmış kapya biber
-1 bardak ceviz içi
-yarım bardak badem unu
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-3 çorba kaşığı nar ekşisi
-2 çorba kaşığı kimyon
-Himalaya tuzu & karabiber
Bütün malzemeleri robottan geçirin.