Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Vitamin ve mineral deyince aklınıza ilk olarak sebze ve meyvelerin geldiğini biliyorum. Ben de her zamanki gibi sizlerle şubat ayının sebze ve meyvelerini paylaşmak istedim.
Bahar görünümlü bir şubat ayı yaşasak da bu ayın meyve ve sebzeleri bol C vitamini, antioksidan ve lif içeriyor. Dengesiz havalarda daha güçlü bir bağışıklık sistemi için şubat ayının meyve ve sebzelerini sofranızdan eksik etmeyin. İşte şubat ayında güvenle tüketebileceğiniz sebze ve meyveleri ve benim iki favori besinim….
Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, lahana, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, brüksel lahanası, pazı, havuç, şalgam, pancar
Mandalina, portakal, elma, armut, yerli muz, ayva, nar
Fotoğraf: Getty Images Turkey
Pancar, ıspanakgiller familyasından otsu bir bitkidir. Kırmızı pancarın yaprakları kahverengimsi kızıl renkte, kökleri genellikle küre şeklinde, şeker pancarına göre küçük, dışı grimsi kırmızı içi ise kan kırmızısıdır. Vitamin ve mineral içeriği oldukça iyi olan pancar, potasyum, magnezyum ve çinko minerallerini, A, B6, C vitamini ve folik asit gibi vitaminleri ve lif içeriyor. Pancarın jem kalorisi düşük, hem daha uzun süre tokluk hissi veriyor. Lif içeriğiyle sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olan pancar, metabolizma dostu bir sebze.
Pancar denilince aklımıza ilk şeker pancarı geliyor olsa da aslında kırmızı pancarın yemeği, salatası ve turşusunu yapabilirsiniz. Pancarlı humus ve mercimek çorbasını deneyebilirsiniz.
Fotoğraf: Getty Images Turkey
Muzlar doğanın doğal yollarla paketlediği taşınabilir sağlıklı atıştırmalıklardır. Lif, B grubu vitaminleri ve potasyum içerirler. Enerjinizi ve kas fonksiyonlarınızı ayakta tutmaya yardımcı olurlar. İçerdiği potasyumla vücutta ödemin dengelenmesine yardımcı olur, aynı zamanda uykuya geçişi kolaylaştıran besinlerden biridir.
Muzlar genelde egzersiz öncesi ve sonrası çekici gelir. Muzu bir bardak yarım yağlı süt ile veya yoğurdunuzla beraber tüketirseniz liflerin ve proteinlerin enerji verici birlikteliğinden de yararlanabilirsiniz. Üzerine tarçın ve yulaf ekleyerek bu ikilileri güne iyi başlarken için iyi bir kahvaltı seçeneği olarak da değerlendirebilirsiniz.