Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Dilara Koçak, Mayıs ayına özel sağlıklı yemek tariflerini paylaştı. Leziz avokadolu detoks içeriği mi yoksa gurme zerdeçallı enginar salatası mı, sizin favoriniz hangisi?
Fotoğraf: Getty Images Turkey
Mayıs ayı baharın son ayı, yaz aylarının en yakın arkadaşı. Daha şimdiden bize yazın sıcaklığını hissettirmeye başladı bile. Bu aylarda ısınan havalarla canınız daha hafif şeyler tüketmek istiyorsa zerdeçallı enginar salatası tam size göre. Eğer sabahları şiş uyanıyor ödemle ilgili problemler yaşıyorsanız, avokadolu detoks içeceği hem uzun süre tok kalmanıza hem de ödeminizi atmanıza yardımcı olabilir.
2 adet enginar
½ demet taze soğan
1-2 demet nane
5-6 yaprak marul
¼ demet dereotu
1 tk nar ekşisi
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Dilimlediğiniz enginarlı bir tavada zeytinyağı, zerdeçal ve karabiber ile soteleyin. Başka bir kapta yeşillikleri doğrayın ve karıştırın, üzerine limon suyu ve enginarları ilave ettikten sonra tüketin.
½ avokado
¼ demet maydanoz
1 avuç ıspanak
1 yeşil elma
2 salatalık
1 limonun suyu
½ şişe maden suyu veya 1 çay bardağı su
Malzemeler katı meyve sıkacağından geçirilir, üzerine limon suyu ve su/maden suyu ilave edilerek tüketilir.
Zerdeçalın içinde ona faydalı özelliklerini kazandıran kurkumin isminde bir aktif bileşeni var. Kurkuminden sizlere daha önce bahsetmiştim; antioksidan özellikte, diyabete, metabolik sendroma, obeziteye, inflmasyona ve kansere karşı koruyuculuğuyla gündeme gelen aktif bir bileşen. Kurkuminin bağırsaklardan emilimini ve vücutta kullanılabilirliğini artırmak için yağa ve karabibere ihtiyacı var. Yani ortamdaki yağ ve karabiberin içindeki pipperin maddesi kurkuminin faydasını artırıyor. Bu yüzden Zerdeçallı Enginar Salatası tarifimizde, enginarı zeytinyağında hem zerdeçal hem de karabiber ile soteledik.