Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Adını ilk defa duymuş olabileceğiniz Jamu, Endonezya’nın önemli bir parçası ve son derece şifalı olduğuna inanılıyor. Nasıl hazırlandığı ve vücuda ne gibi faydalar sağladığını mercek altına alıyoruz.
@linuspracoyo
Farklı bitkilerden ve şifalı karışımlardan bahsedecek olduğumuzda Asya, hala bilinmezlerle dolu. Bu sayede her geçen gün o topraklarda doğan, bizim için yeni sayılabilecek bir bilgiyle karşılaşabiliyoruz. Eğer daha önce hiç duymadıysanız, Jamu da onlardan biri. Zencefil, bal ve zerdeçal gibi çeşitli kökler, otlar ve baharatlardan hazırlanabilen Jamu ya da Jamu suyunun hindistan cevizi sütü, tarçın, kakule ve karanfille hazırlanabilen versiyonları da bulunuyor.
Taze zerdeçal ve zencefilin suda kaynatılmasında sonra, süzülmeden ve soğutulmadan bal eklenmesiyle hazırlanıyor. Damak zevkine göre ise suyla hafifletilebiliyor. Buzdolabında saklayarak bir hafta muhafaza etmek ise mümkün.
Anti-inflamatuvar özelliği ön planda olan Jamu, vücuttaki iltihabı azaltarak bağışıklığı kuvvetlendiriyor.
Antioksidanlar açısından yüksek olduğundan dolayı vücutta optimum canlılık ve enerji sağlıyor.
Jamu’nun yapımında kullanılan zencefil ve zerdeçal, karaciğer ve aynı zamanda böbrekleri detoksifiye etmeye yardımcı olan mükemmel ikiliyi oluşturuyor.
Zerdeçalın kalp krizi riskini azalttığına inanılırken, bal ise kan basıncını düşürüyor ve yüksek antioksidan seviyeleri nedeniyle hem kalp hem de göz sağlığı için harika bir seçenek haline geliyor Jamu.
Dengeli ve sağlıklı bir yaşam için kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor.