Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Modern Mayr tıbbının uygulandığı sağlık merkezi Viva Mayr’da, Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç, katıldığı yemek kursundan işinize yarayabilecek önemli birkaç püf noktayı sıraladı.
Viva Mayr sağlık merkezindeki yemek kursu
Modern Mayr tıbbının uygulandığı sağlık merkezi Viva Mayr’da, bugün katıldığım yemek kursundan işinize yarayabilecek önemli birkaç püf noktayı sıraladım.
- Sağlıklı beslenme için buradaki doktorların tercihi Omega açısından yüksek değerdeki yağların yemeklere piştikten sonra eklenmesi. Salatalar ve soslar içinde aynı uygulama geçerli. Omega açısından en yüksek değerdeki yağları besin değeri sırasıyla yukarıdan aşağıya şöyle sıralıyorlar:
1. Keten tohumu yağı (Linseed Oil)
2. Kenevir tohumu yağı (Hempseed Oil)
3. Ceviz yağı (Walnut Oil)
4. Soğuk sıkım zeytinyağı (Cold-pressed Olive Oil). İlk iki yağın tercihen buzdolabında beklemesi gerekiyor. Hatta raf ömründe güneşe maruz kalmış yağların tüketilmemesini tavsiye ediyorlar. Keten tohumu yağı dört ay içinde, diğerleri ise en geç 1 yıl içinde tüketilmeli
- Isıya maruz kalıp, besin değerini kaybetmeyen ya da tehlikeli (kansorejen) hale gelmeyen ve dolayısıyla yemek pişirirken kullanabileceğiniz üç çeşit yağ var:
1. Sade Yağ (Asya’da Ghee diye bilinen, tereyağının damıtılması ile elde edilen özel, donmayan bir yağ, internette yapılışı ile ilgili bir çok video bulunuyor.)
2. Zeytinyağı (soğuk sıkım olmayan, soğuk sıkım zeytinyağının kesinlikle ısı ile temas etmemesi gerekiyor, ettiğinde sağlığa zararlı hale geliyor)
3. Hindistancevizi yağı.
Bunlar dışındaki hiçbir yağı, tereyağ dahil, buradaki uzmanlar yemek pişirmede kullanılmasını tavsiye etmiyor.
Patatesi sevin ve yiyin, hem de çok! Patates alkalin bir dietin temel taşlarından biri. Ancak doğru pişirmeniz çok önemli:
- Eğer çorbalara baz olarak kullanacaksanız, soyup haşlayabilirsiniz. Fakat haşlarken içine tuz kesinlikle atmayın (tuzu çorbaya piştikten sonra ekleyin) ve çorbayı haşladığınız su ile yapın. Patatesi bir el blenderı yardımıyla suyun içinde püre haline getirebilirsiniz. Bu şekilde patatesin tüm besin ve alkalin değeri korunmuş oluyor.
- Diğer tüm yemekler için (çorbalarda da eğer haşlama suyunu kullanmayacaksanız), patatesi fırında ya da buharda pişirebilirsiniz. Her zaman yemeklere tuzu en sonda ekleyin.